A mentőzéshez visszatérő Rig Lajos "öltöny helyett újra köpenyt" öltött

A mentőzéshez visszatérő Rig Lajos "öltöny helyett újra köpenyt" öltött

Eljött a nap…
Öltöny helyett újra köpeny.

– ezzel a rövid bejegyzéssel és egy maszkban készített fotóval jelezte Rig Lajos közszereplői Facebook-oldalán, hogy ténylegesen visszatért az egészségügy berkeibe, hogy eredeti szakmáját űzze.

Ahogy arról beszámoltunk, az aneszteziológus szakasszisztens végzettségű Rig az országgyűlési választások után röviddel közölte, hogy teljesen visszavonul a politikából, és nyugdíjas koráig eredeti szakmájában, mentősként fog dolgozni. A Jobbik eddigi országgyűlési képviselője bő két hete döntését azzal indokolta,– bár az ellenzéki egyéni jelöltként elért eredménye büszkeségre is adhatna okot, mégis – számára az idei választás túl nagy meglepetés és csalódás volt egyben. Leszögezte, szerinte most kell abbahagyni, hogy a jövőben is emelt fővel állhasson az emberek elé.

Rig Lajos 2015-ben ért el áttörést a Jobbik színeiben, ugyanis pártja az akkori időközi választáson szerzett először egyéni mandátumot a parlamentben. Veszprém 3-as választókerületében 35,49 százalékos eredménnyel tudta maga mögé utasítani mind az MSZP-DK, mind a Fidesz jelöltjét. 2018-ban viszont nem sikerült megőriznie egyéni képviselői helyét, ahogy 2022-ben sem, noha nagyságrendileg hasonló szavazatszámot szerzett ezúttal is.

Visszatér a mentőzéshez Rig Lajos

Visszavonul a politikától, nyugdíjas koráig eredeti szakmájában, mentősként fog dolgozni Rig Lajos, a Jobbik eddigi parlamenti képviselője. Az aneszteziológus szakasszisztens végzettségű Rig a Tapolcai Médiának azt mondta, rendkívül nehéz volt az ellenfele, az elért eredmény büszkeségre is adhatna okot, de - mint fogalmazott - számára az idei választás túl nagy meglepetés és csalódás volt egyben.