Róna Péter: Közvetlen uniós pénzeket az önkormányzatoknak!

Róna Péter: Közvetlen uniós pénzeket az önkormányzatoknak!

A közgazdászprofesszor aláhúzta, a Jobbik EP-listavezetőjeként célja elérni, hogy a hazai önkormányzatok a kormány kikerülésével közvetlenül jelentős EU-s pénzekhez juthassanak.

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetőjeként határozott célom az önkormányzatok és az önkormányzati szövetségek segítségével összeállítani egy olyan programot, amelyet az Európai Parlamentben képviselni tudok, és amelynek célja, hogy az önkormányzatok a kormány kikerülésével közvetlenül jelentős összegű uniós pénzekhez juthassanak

- jelentette ki Róna Péter közgazdász Facebook-oldalán kedden.

A Jobbik európai parlamenti listavezetője szerint ily módon teremthető meg az önkormányzatok önállóságának alapja, és ezzel mutatható alternatíva az embereknek a jelenlegi Orbán-kormánnyal szemben.

"Ez az alternatíva jelenthet kiutat az ország mostani, teljesen kilátástalan helyzetéből" - zárta gondolatait Róna Péter.

Ismeretes, Róna Péter másfél hete lett hivatalosan a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője. Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök és EP-képviselő akkor úgy fogalmazott, a hazánk számára legsürgősebb feladatokra kell megfelelő embert találni, ezért esett a választásuk Rónára. Az ellenzéki párt elnöke szerint a professzor személyén keresztül a magyarok meg tudják mutatni Európában, hogy Magyarország nem egyenlő a Fidesszel.

Az pedig egy hete vált világossá, hogy pontosan hogyan is néz majd ki a Jobbik végleges EP-listája, vagyis kik adják az első öt jelöltjüket a júniusi választáson.

(Címlapkép: Róna Péter - Facebook)