Sarka Kata közös üzletbe kezdett Vajna Timi új vőlegényének családi cégével

Sarka Kata közös üzletbe kezdett Vajna Timi új vőlegényének családi cégével

Orbán Viktor hiába nem foglalkozik nőügyekkel, vannak nők, akik foglalkoznak a NER ügyeivel - talán ez a bumfordi bevezető is elfér azon hír előtt, hogy a BLTN Expansion Kft. néven új céget alapított Sarka Kata, az Alaszka Investments Kft.-vel közösen, amelynek tulajdonosai Vajna Tímea vőlegényének, Ráthonyi Zoltánnak a családtagjai. 

Ahogy azt a 24.hu kiszúrta, a milliárdos vagyonú debreceni Ráthonyi család legutóbb akkor került a hírekbe, amikor a néhai filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos Andy Vajna özvegye, Vajna Tímea magánéleti kapcsolatba került Ráthonyi Zoltánnal. Ráthonyiék az egyik legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi láncról, a Reálról ismertek. Cégük, az Alaszka Kereskedelmi Kft. a Reál Hungária Kft. egyik alapítója, élelmiszer- és vegyiáru kis- és nagykereskedelemre specializálódott.

A szerelem mellett jól megy az óüzlet is. Ugyani az Alaszka 2000 Kft. tavaly beszállt a Kempinsky hotel oldalában működő, Vajna-féle Nobu luxusétterembe, most pedig Sarka Kata érdekeltségén, a hárommillió forintos alaptőkével létrehozott BLTN Expansion kft.-n keresztül ingatlan-adásvétellel foglalkozik. 

Sarka Kata kisebbségi tulajdonos lesz.