Völner-ügy: Schadl György három feltételezett bűntársát kiengedték az előzetesből

Völner-ügy: Schadl György három feltételezett bűntársát kiengedték az előzetesből

Három ember esetében megszüntették a letartóztatást Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György, a végrehajtói kar vezetőjének ügyében – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség rtl.hu-nak küldött tájékoztatásából. 

Így jelenleg a Völner-Schadl-ügyben már csak három személy van letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

A korábban letartoztatott hat ember közül három személy esetében tehát az ügyészség nem tartotta indokoltnak a kényszerintézkedés fenntartását, így megszüntették azt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint Schadl György a letartóztatottak között van, ezt korábban – az ügyészség indítványának megfelelően – május 8-ig hosszabbították meg. Azt nem árulták el az RTL Klub kérdésére, hogy ki a másik két fogvatartott, de korábban, amikor hárman voltak rács mögött, akkor rajta kívül a gyakran csak „gazdámként” említett R. Róbert, valamint a végrehajtói kar elnökének sofőrjét tartották bent.

Az sem derült ki, hogy indult-e vagyonosodási vizsgálat Völner Pál vagy Schadl György ellen.

Polt Péter: szükség volt a minisztériumi házkutatásokra, mert feltételezhető volt, hogy az a bűncselekményt bizonyító eszköz megtalálására vezet

Mint korábban kiderült egyszerre jelentek meg az ügyészek a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is egy tavaly novemberi akció során, hogy házkutatásokat tartsanak. A hatóságok iratokat kerestek azokról a pályázatokról, amelyekről Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára telefonon beszéltek egymással.

Emlékezetes, a vád szerint Varga Judit bizalmasa, a fideszes Völner Pál államtitkárként segítette Schadl György korrupciós üzelmeit, amiért három éven keresztül rendszeresen 2-5 millió forintot kapott, Völner Pál így összesen 83 millió forint értékben vehetett át így kenőpénzt. 

"Gazdámnak" nevezett egy titokzatos személyt a Völner-botrány kulcsfigurája a lehallgatási anyagok szerint

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által készített lehallgatási anyagokban Schadl György, a Magyar Végrehajtói Kamara elnöke többször is "gazdájának" nevezett egy olyan titokzatos személyt, akivel külföldön találkozgatott - erről a HVG számolt be. Hamarosan feloldhatják annak a büntetőeljárásnak a dokumentumait, amelyben Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese, Völner Pál is érintett, méghozzá gyanúsítottként - tudta meg a hvg.hu.