Hát persze, hogy felbukkan Mészáros Lőrinc is a siófoki kézilabdacsarnok mutyistái körül!

Együtt üzemeltetik a balatoni rádiót.

A kulcsot Mészáros Lőrinc médiabirodalmán belül találtuk meg. A Balaton rádiójának nevezett Part FM 2012 óta sugároz, fenntartója pedig az Echo Penisola Kft. E cég tulajdonosi szerkezetét és annak változását megvizsgálva bukkantunk érdekes összefonódásokra.

A cég tulajdonosa eredetileg még a médiakörökben szinte ismeretlen Kriczki Andrea volt, de 2012 nyara és ősze között már a Hang-Adás Kft. tulajdonolta. Ma már utóbbi cég Karc FM Kft. néven fut, és az általuk üzemeltetett frekvencián fejtheti ki a lovagkeresztes Bayer Zsolt, hogy a kormányt kritizáló civileket taknyukon és vérükön kell kirángatni a Parlamentből. (Később ezért az adásért a Médiatanács 200 ezer forintra büntette a Karc FM-et.) E cég tulajdonosa és ügyvezetője egész tavaly augusztusig Kriczki Andrea volt, csak ekkor került a cég a kormánypárti Magyar Időket birtokló kft.-hez, a Karc FM ügyvezetője pedig az ismert fideszes újságíró, Gajdics Ottó lett.

2012 őszén az Echo Peninsolát megvette a Szivárvány-2 Kft., melynek tulajdonosa Treszl József és felesége, akik Siófokon közismert Fidesz-közeliek. Treszl József 2005-ben maga is indult egy időközi választáson a Fidesz színeiben, de mandátumot nem szerzett. A Part FM rádió weboldala, a radiobalaton.hu egyébként a mai napig a Szivárvány-2 Kft. tulajdonában áll.

2015 tavaszán újabb tulajdonosváltás történt. Az Echo Penisola a Pro Pannonia Kft. tulajdonába került. És bizony ennek a cégnek a tulajdonosa maga a Siófok KKC ügyvezetője, Fodor János. Tulajdonosa volt a cégnek korábban a testvére, Baller Andrásné, akinek a férje a csarnokberuházást elnyerő strómancég, a Peszter Kft. ügyvezetője. A korábbi ügyvezetők között találjuk azt a Pataki Adriennt, aki átmeneti időre megvásárolta a strómancéget. Az Echo Penisola „könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok irányításáért, vezetéséért felelős vezetője” a 2016-os éves beszámoló kiegészítő melléklete alapján (mely külalakra nagyon hasonlít Fodorék egy másik cégének, a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft.-nek ugyanilyen című dokumentumára), akárcsak a Pro Pannonia Kft.-é dr. Csihony József, a Siófok KKC elnöke, aki az Opten adatai szerint tavaly november óta cégvezetéstől eltiltás hatálya alatt áll!

Egy négyfős strómancéggel közbeszerzett magának csarnokot a siófoki kézilabdaklub menedzsmentje

A Peszter Ingatlanforgalmazási, Építőipari és Kereskedelmi Kft. nyerte a siófoki Kiss Szilárd sportcsarnok befejezési munkálatait - szúrta ki a Menedzsment Fórum. Mivel a cég munkavállalóinak száma (az úgynevezett átlagos statisztikai létszám) mindössze 4 fő, így lehetetlen is, hogy ők maguk kivitelezzék a Siófok Kézilabda Klub Sport Egyesület (Siófok KKC) által kért munkát, melynek becsült összege 1,8 milliárd forint.

2017 nyarán azután egy újabb tulajdonosváltás történik: Mészáros Lőrincék családi cége, a Talentis Group Kft. vásárolja meg a Part FM-et üzemeltető Echo Penisolát, a cég irányítására pedig először Lőrinc barát jobbkezét, Csík Zoltán egykori rendőrtisztet, majd az Opimus Group nevű pénzszivattyúzásra alkalmas magántőkealap felügyelőbizottságának tagját, a Mészáros-cégek gazdasági vezetőjét, Tima Jánost tették meg.

Orbán Viktor strómanja tehát ott található azon a siófoki csarnokmutyi felelőseinek körében, amelyből Orbán vejének cégbirodalma fog újabb milliárdot kaszálni.

(Cikkünk az Opten céginformációjának és az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálatának adatai alapján készült.)