Egyelőre nem kezdik el építeni a siófoki kikötőt

Egy helyi vállalkozó 146 férőhelyes, nagy tőkesúlyú hajók számára is alkalmas kikötőt építene az Ezüstparton, a tervekről itt írtunk részletesen:

Jelentős környezeti kockázattal járhat, mégis megépül a siófoki óriáskikötő

146 férőhelyes, nagy tőkesúlyú hajók tárolására alkalmas kikötőt hoznak létre a siófoki ezüstparton, ami már meg is kapta az önkormányzati támogatást - számolt be a 24.hu. A terveket Kenesei István, a Yolle Kft. ügyvezetője már 12 éve dédelgeti, ám a hatóságok eddig nem adtak engedélyt a kivitelezésére.

A siófoki Fidesz először megszavazta a hozzá kapcsolódó lídósítást és pakolóépítést, majd a független polgármesterre, Lengyel Róbertre hárítottak és lakossági fórumot hívtak össze. Szajcz Adrián ezen már arra is ígéretet tett, hogy rendkívüli testületi ülés lesz a kikötőbővítés kapcsán, mert nagyon sokan ellenzik a projektet.

Ez le is zajlott, arra jutottak, hogy

"a Balatonszéplaki magánkikötő bővítése a szabadstrand lídósítása és a parkolóépítés a mai rendkívüli testületi ülés döntése értelmében egyelőre nem valósulhat meg."

- írja a 24.hu.

Az önkormányzat viszont azt állítja, hogy nincs is beleszólásuk a projektbe, mert a fővárosi kormányhivatal kikötői osztálya az eljáró hatóság. A lídósítás ezzel szemben önkormányzati hatáskör, tehát azt meg tudják akadályozni.

Ezzel kapcsolatban úgy döntöttek, hogy bekérik a várható környezeti hatásokkal összefüggő dokumentumokat és egy másik testületi ülésen megtárgyalják azokat.