Adomány: Svájcból szereztek orvosi műszereket, kórházi ágyakat és bútorokat Rig Lajosék

Adomány: Svájcból szereztek orvosi műszereket, kórházi ágyakat és bútorokat Rig Lajosék

Három hónapos szervezés után nagyobb mennyiségű egészségügyi adomány érkezett Magyarországra Svájcból; többek között kórházi ágyak, szociális intézményekben lévő betegek kényelmét szolgáló bútorok, de komoly orvosi mikroszkópok is jöttek.  

Rig Lajos, a koronavírus-járvány alatt önkéntes mentőként dolgozó jobbikos országgyűlési képviselő beszámolója szerint két negyven tonnás kamionnal hozták Magyarországra az eszközöket, a fuvar költségét pedig a Jobbik pártalapítványa finanszírozta.

A készülékek és bútorok többségének már gazdát találtak, többnyire szociális intézményekbe kerülnek, az orvosi eszközök pedig az ország egyik kiemelkedő orvosképzési egyetemén fogják segíteni a diákokat.

A befogadó és adományozó Tapolca város önkormányzata, Rig Lajos és a Jobbik „egy kapocs volt, hogy ez a jó cél teljesüljön” – mondta a képviselő. A mostani adomány kapcsán a svájci Szegedi Erika szerepét emelte ki Rig Lajos, egyébként ehhez hasonló jótékony célú beszerzéseket már korábban is sikeresen végeztek a jobbikosok.