Újabb nagy értékű adomány került az idősotthonba a jobbikos politikus segítségével

""
facebook.com

Ismét egy kamionnyi adomány kerül Svájcból a bükkszenterzsébeti idősek otthonába. Az Alfahír korábban már írt az intézményről, amelyet a Heves megyei kistelepülés gyakorlatilag önerőből, közmunkások segítségével alakított ki, miután kiderült, hogy igény van az ellátásra.

Ebben a körben újabb 27 ágy, matracok, éjjeli szekrények, és a működéshez szükséges berendezések kerülnek Bükkszenterzsébetre.

A rendkívül drágán beszerezhető, használt, de minőségi eszközök célba juttatásában először tavasszal segédkezett Rig Lajos. A Jobbik országgyűlési képviselője kapcsolatait felhasználva kötötte össze az ezerfős települést azzal a magyar nővel, aki az adományokat biztosító svájci otthonban dolgozik.

Tízmillió forintnyi adományt juttatott az épülő hevesi idősotthonnak Rig Lajos | Alfahír

Négy és fél tonnányi, mintegy tízmillió forint értékű adományt szervezett Rig Lajos az épülő bükkszenterzsébeti idősotthonnak. A jobbikos politikus nemzetközi kapcsolatait felhasználva szerezte meg egy svájci intézményből a speciális berendezéseket, a szállítást pedig személyesen intézte.

A politikus szerint azért kiemelten fontos a bükkszenterzsébeti független polgármester elszántsága és ilyen adományok célbajuttatása, mert Magyarországon egyre gyakrabban okoz problémát az idősek ápolása a rendszer alulfinanszírozottsága miatt.