Olcsón megúszhatja: már rablással sem vádolják a Zsófiát megölő autótolvajt

Már rablással sem gyanúsítják Sz. Lajost.

A lány az autóba kapaszkodva próbálta megállítani a rablót, ám az padlógázt adott, megcsúszott és két méter mély árokba borult. A lány az autó alá szorult és életét vesztette.

A rabló kiszállt a kocsiból és elmenekült a helyszínről.

A tettes Sz. Lajost, aki a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttes tagja volt, másnap egy kocsmában sörözgetve kapták el a rendőrök.

A Blikk most megtudta:

Sz. Lajos életfogytiglan helyett akár 15 vagy 12 évvel is megúszhatja, ugyanis egyre enyhébb bűncselekményekkel gyanúsítják.

A bulvárlap emlékeztet: Közvetlenül a bűncselekmény után a rendőrök gyanúja szerint a férfi nyereségvágyból elkövetett emberölést követett el, amiért akár élete végéig börtönbe kerülhetett volna. Később már „csak” halált okozó közúti veszélyeztetéssel, jármű önkényes elvételével, rablással és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították.

A napokban újabb fordulat következett be, Sz. Lajos ügyvédje ugyanis a lapnak elárulta, hogy védencét már rablással sem gyanúsítják.

"Véleményem szerint még abban az esetben is, ha marad a mostani gyanúsítás, akkor is a maximálisan rá kiszabható börtönbüntetés tizenkét és nem tizenöt év lehet. A nyomozás várhatóan hamarosan lezárul, és a vádemelést követően ősszel a bíróság elé kerül ügyfelem" - nyilatkozta az ügyvéd.

Sz. Lajos többek között azzal védekezik, hogy részeg volt, ezért nem segített áldozatán. 

A nyomozás hamarosan lezárulhat, vádemelést követően ősszel kerülhet bíróság elé az ügy.