Újabb Jobbikról írt hazugságát kell helyreigazítania a kormánysajtónak

Újabb Jobbikról írt hazugságát kell helyreigazítania a kormánysajtónak

Szávay István, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője Facebook-oldalán közölte, a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében a Magyar Nemzet Online-t helyreigazításra kötelezte, amelynek öt napon belül eleget kell tenni. 

A politikus mellékelte is a szöveget, amelyből többek között kiderül, hogy még az is hazugság volt, hogy az újságírók beszéltek volna érintett jobbikossal:

"A 2019. november 16-án 'Szávay István is segített Jakab Péter elgáncsolásában' címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Szávay István Szabó Gáborral együttműködve hiúsította meg Jakab Péternek a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöki tisztségével kapcsolatos terveit, megvétózta Jakab Péter pártelnöki indulását.

Valótlanul állítottuk, hogy lapunk munkatársa beszélgetett a Jobbikon belüli viszonyokról a párt olyan tagjával, aki jelen volt a párt országos választmányának 2019. október 29-i ülésén.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Szávay István a Jobbik 2019. október 29-i országos választmányának küldötteit körbetelefonálva igyekezett maga és Szabó Gábor mellé állítani minél több embert, és azt mondta, “mindenképpen meg kell akadályozni, hogy Jakab rátegye a kezét a Jobbikra”