Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak és iskolaőrnek jelentkezni

Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak és iskolaőrnek jelentkezni

A Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontnál is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján pénteken.

A BRFK munkatársai a Prevenciós Ponton tájékoztatást adnak a szerződéses határvadász-képzésről, a jelentkezési feltételekről és a hivatásról. A legfontosabb információkat tartalmazó szórólapok bármikor elérhetők. Jelezték, már a határvadász jelentkezési egységcsomag és bővebb tájékoztatás is elérhető.

Ismertették továbbá, hogy a BRFK Prevenciós Ponton az iskolaőri pálya iránt érdeklődők is tájékoztatást kaphatnak a toborzótisztektől.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) korábban azt közölte, hogy a határvadászok négyhetes, 180 tanórás képzése alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti- és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a tanulók.

A szerződéses határvadászok oktatásuk első napjától bruttó 300 ezer forint havi alapilletményt kapnak, a képzés teljes idejére a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosít, valamint a nem helyben lakók számára szállást nyújt.

Elkezdődött a határvadászok toborzása, íme a jelentkezési feltételek

A jelentkezési feltételekről, a felvételi eljárásról, és a várható szolgálati feladatellátásról is beszámoltak a pénteki sajtótájékoztatón a rendőrségi vezetők - írja a police.hu. 

A határvadászatra való jelentkezés alapfeltételeit az alábbiak szerint szabták meg: 

  • magyar állampolgárság,
  • betöltött 18. és be nem töltött 55. életév,
  • büntetlen előélet,
  • cselekvőképesség,
  • legalább alapfokú iskolai végzettségről, azaz 8 évfolyam sikeres elvégzéséről kiállított bizonyítvány,
  • egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.