Szocialista politikust számoltatna el a Jobbik, de a Fidesz magasról tesz rá

Az ellenzéki párt már 2009-ben is tüntetett az MSZ(M)P politikus háza előtt.

A jobbikos politikus Facebook-bejegyzése szerint azonban a fideszes Tállai András vezette NAV 
 
olyan szinten altatja az ügyet, hogy kifejezett kérésemre sem tájékoztattak a részletes bejelentésem érdemi elbírálásáról, elutasító válasz esetén az elutasítás indokolásáról, a vagyonosodási vizsgálat megindítása esetén annak határidejéről
 
- írja a néppárti országgyűlési képviselő. Boldvai László az MSZMP majd az MSZP salgótarjáni nagyágyúja a Tocsik-per kapcsán híresült el, amelyben nem jogerősen el is marasztalták. Aztán jött a kormányváltás, és a Horn-kormány ideje alatt - mily' meglepő - felmentették a politikust.
 
 
Ezt követően a házépítésével került az országos sajtó kereszttüzébe, ugyanis a nógrádi megyeszékhelyen 1050 négyzetméteres villába költözött. Bár a sajtó kérdésére többször tett olyan nyilatkozatot, miszerint nincs más jövedelme a képviselői tiszteletdíján felül, ennek ellenére a ház építésén és fenntartásán túl a gyermekét Svájcban taníttatta évi több millió forinttért, felesége pedig - aki tanárként kereste a kenyerét - BMW-terepjáróval járt dolgozni. 
 

 
A gondtalan életbe talán csak az rondított bele, hogy Boldvai idén áprilisban egy offsore-botrányba keveredett (az N1TV kapcsolódó riportja ITT) amely kapcsán felfüggesztette a párttagságát, de a közéleti tevékenységét egy pillanatra sem szüneteltette, hiszen jelenleg is tagja a Nógrád Megyei Közgyűlésnek. 

Az üggyel kapcsolatban kerestük Sneider Tamást, aki portálunk kérdéseire azt a tájékoztatást adta, hogy a NAV nyomatékosított kérés ellenére sem adott a mai napig semmiféle tájékoztatást az ügy állásáról, pedig a feljelentő felé ezt kötelessége lenne megtennie.  "A közélet tisztaságának és a közszereplőkbe – kiemelten a politikusokba – vetett bizalom helyreállítása kapcsán is kiemelten fontosnak tartom az ilyen elképesztő vagyonosodások hozzátartozókra is kiterjedő  vizsgálatát. Természetesen magam is készségesen állok – beleértve a hozzátartozóimat is – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálata elé" - fejtette ki az alelnök. 

A világ legnagyobb offshore-botrányának szálai, amivel még a norvég sajtó is fogalkozott, egyaránt elértek az MSZP mellett a Fideszhez is. Egyedüli parlamenti pártként a Jobbik képviselői tettek közzé egy nyilatkozatot arról, hogy nem tagjai és/vagy részvényesei ilyen gazdálkodást folytató szervezeteknek.