A Fidesz törvényellenesen használná ipari célokra a tatabányaiak ivóvízét?

A Fidesz törvényellenesen használná ipari célokra a tatabányaiak ivóvízét?

Az ellenzék szerint a Fidesz a jogszabályokat kijátszva használná fel a tatabányaiak ivóvízét a komáromi ipari park működtetéséhez - mondták a DK és az LMP politikusai vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Konczer Erik, a DK politikusa, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókörzetében hangsúlyozta, a kormányoldal Komárom város megnövekedett ivóvízigényére hivatkozva kívánja megcsapolni a tatai karsztvizeket, holott a valóságban a vízre a komáromi ipari parknak van szüksége és nem az ott élőknek.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, tarthatatlan, hogy a Fidesznek mindig csak akkor jut eszébe a természet, amikor pénzszerzési lehetőséget lát. Ez így volt a Balatonnál, a Fertő-tavi cölöpházaknál és Tatán is, az Öreg-tó mellé építeni tervezett "gigahotellal" is - mondta Konczer Erik.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja és országgyűlési képviselőjelöltje arra kérte a választókat, hogy támogassák az ellenzék jelöltjeit, amennyiben elkötelezettek az ivóvízforrások védelme iránt.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}