Tegnap elektronikus holokausztban pusztult el az izraeli parlament

Megsérült az izraeli knesszet, az Oktatásügyi Minisztérium, több bíróság és kormányhivatal honlapja is.

A támadásban megsérült az izraeli knesszet, az Oktatásügyi Minisztérium, több bíróság és kormányhivatal honlapja is – számol be az orientalista.hu. Az anticionista hackerek támadásaival ellehetetlenültek az említett oldalak, illetve a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások is.

A hackerek az oldalakon egy muszlim feliratú képet helyeztek el, illetve az „AnonGhost” feliratot. Az #OpIsrael twitteroldal bejelentette, hogy sikerült hozzáférniük 150 000 telefonszámhoz, Facebook.com oldalhoz, Gmail.com és Hotmail.com drótpostához. Számos izraeli énekes oldalát is feltörték, mint például, Henok Shalom, Abrew Leader, és az izraeli népi együttes Hadash Nashash oldala is összeomlott a támadás alatt.

Gáza kétezer áldozatáért

A harmadik esztendeje lezajló, szinte hagyományos hackertámadás idén az „Elektronikus Holokauszt” – elnevezést kapta, politikailag meglehetősen inkorrekt módon. A hackercsoport Izrael emberiségellenes bűntetteit kívánja megbosszulni, illetve felhívni a világ figyelmét a palesztinok ellen elkövetett népirtásokra, így a legutóbb tavaly nyáron történt gázai bombázásokra, melyben 2000 civil vesztette életét.

2013-ban az Anonymus közel hárommilliárd dolláros kárt okozott Izraelnek miután több mint 100 000 oldalt bénítottak le, 40 000 Facebook-profilt törtek fel, 5000 twitteroldal és 30 000 bankszámla adataihoz fértek hozzá. A hackerek támadására szakosodott izraeli szakértők az Arutz Sheva lapnak elmondták, hogy a mostani támadások többsége Marokkóból és Szaúd-Arábiából érkezett.

Izrael nem félt

Korábban, a támadás előtt Benjámín T. Dekker, a tel-avivi központú Levantei Csoport vezetője, hírszerzési elemzője azt közölte:

„Ahogy az évek teltek, láttuk, hogy az egyre ügyesebb hackertechnikáik ellenére egyre kevésbé tudják megsebezni az izraeli kiberinfrastruktúrát, nagyrészt az áttörő izraeli kiberhadviselési taktikának köszönhetően.”

Nos, úgy néz ki, hogy áttörték az „áttörő izraeli kiberhadviselési taktikát”.

Most pedig emlékezzünk egyperces virtuális felállással, kattintás-mentes csenddel az elektronikus holokausztra. Tegyük ezt, lehetőség szerint minden évben ugyanekkor.