Templomban gyilkolt egy ámokfutó

Az eddigi adatok szerint kilenc embert agyonlőtt egy fegyveres támadó a dél-karolinai Charleston egyik templomában.

Joe Riley charlestoni polgármester is megerősítette, hogy kilencen haltak meg a "hallatlan és mélyen lesújtó" incidensben. Riley "gyűlöletből elkövetett bűnténynek" nevezte a mészárlást, mondván: kizárólag gyűlölet vezérelheti azt, aki imádkozó emberekre nyit tüzet egy templomban.

A lövöldözés a város színes bőrű lakossága körében nagy népszerűségnek örvendő metodista templomnál történt helyi idő szerint este 9 órakor. A charlestoni rendőrség Twitter-fiókjában azt írta, hogy egy 21 év körüli fehér férfit keresnek.

A CNN amerikai hírtelevízió illetékesekre hivatkozva arról számolt be, hogy a templomban több holttest hever, de az áldozatokat egyelőre nem azonosították. A tévé híradófelvételein nagy rendőri készültség és számos mentőautó volt látható.

Az USA Today szerint a keleti parti nagyvárosban az FBI (Szövetségi Nyomozó Iroda) emberei és különleges alakulatok tagjai kutatnak az elkövető után. Charles Francis, a charlestoni rendőrség szóvivője a részleteket mellőzve azt mondta, hogy fennáll bombafenyegetés veszélye a templom közelében. Emiatt lezárták a közeli utcákat és városrészeket, de hamarosan bejelentették, hogy vaklárma volt, és vége a bombafenyegetésnek.