Fucsovics óriásit harcolt, de Federer jutott tovább

Australian Open, nyolcaddöntő.

Fucsovics Márton szenzációs menetelés után a címvédő Roger Federerrel játszott az Australian Open nyolcaddöntőjében. Az első szettben a nagyon koncentrált magyar teniszező 6:4-re kapott ki az élő legendától, 0-40-ről még fordítania is sikerült játékot, a végén brékelt a svájci. A második játszmában adógatóként emelte a szintet Fucsovics, kiharcolta a tie breaket, viszont 7-3-ra vitte a svájci, így 7:6 lett a második szett.

A harmadikra már jól láthatóan elfáradt  Fucsovics, kétszer bukott szervát, Federer 6:2-re nyert. A 2 óra 1 perces meccset teltház előtt rendezték, 14 800 nézővel. Federert az idei AusOpenen még senki nem kényszerítette ilyen hosszú meccsre. A legnagyobb különbséget talán az jelentette, hogy az adogató Federerrel szinte lehetetlen bármit kezdeni, hibátlan szervákat ütött.

Fucsovics fantasztikusan teljesített a tornán, bőven túlszárnyalva az elvárásokat. Harmadik magyarként jutott a legjobb 16 közé Grand Slam-tornán, a világ egyik legjobbja ellen játszhatott, a 80. helyről valószínűleg a 62-63. hely környékére léphet előre a világranglistán.

A meccs végén Federer így dicsérte Fucsovicsot:

"Nagyon jól játszott, mindene megvan, ami a modern teniszhez kell. Biztosan nehéz mentálisan odamenni két szettes hátrányban, így nem is csoda, hogy ez lett a vége. De nagyon gyors és pontos játékos, sok sikert kívánok neki a továbbiakban."