Terrorizmusról és korrupcióról beszélt több mint harminc nagykövetség Vona Gáborral

Több mint harminc nagykövetség képviselőjével találkozott csütörtök délelőtt a Jobbik elnöke – tudta meg az MNO. A lap értesülései szerint a párt az egyik fővárosi szállodában tartott kifejezetten diplomatáknak szóló rendezvényt.

A sajtóértesülést Vona Gábor, a Jobbik elnöke is megerősítette. Kiderült, hogy félévente tartanak ilyen rendezvényt, és ezek eddig is zártkörű fórumok voltak. A pártelnök azonban azt elárulta, hogy egy tájékoztatót tartott a Jobbik kül- és belpolitikai elképzeléseiről, ennék témai között szerepelt: az Európába irányuló migráció és a magyar korrupció. Bejelentette, hogy a Jobbik a második legerősebb párt, és 2018-ban kormányváltásra készül.

Vona Gábor előadása után a megjelent diplomaták kérdezhettek is, a pártelnök elmondása szerint:

leginkább a bevándorlás és a terrorizmus volt a téma. Nem feszegették a szélsőségesség vádját, Novák Előd jobbikos alelnök Szabadság téri antikommunista akciója sem érdekelte őket. Ugyanis a diplomaták, nagykövetek számára egyértelmű a Jobbik néppártosodása.

A Jobbik rendezvényén többségében európai országok képviselői voltak,

de érkeztek ázsiai és afrikai diplomaták is. A lap megtudta azt is, hogy az Egyesült Államok nem képviseltette magát, a budapesti amerikai nagykövetség szóvivője hozzátette azt is, hogy a „teljes politikai és társadalmi spektrumon található személyek és csoportok széles körével szoktak találkozni annak érdekében, hogy jobban megértsék a magyar emberek nézeteit.” Ugyanakkor azt is mondta a szóvivő, hogy ha találkoznak egy bizonyos személlyel vagy csoporttal, az nem jelenti azt, hogy egyetértenek beszélgetőpartnerük politikájával.