Tiborcz Gránit Bankja, a Mészáros-féle MBH és az OTP működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

Tiborcz Gránit Bankja, a Mészáros-féle MBH és az OTP működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

Az erről szóló közbeszerzést a Vodafone állami felvásárlását meghitelező Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg; és szerződést még ebben a hónapban megköthetik.

A Tiborcz István nevével fémjelzett Gránit Bank, a Mészáros Lőrinc-féle MBH Bank és a Csányi Sándor igazgatta OTP Bank konzorciuma működtetheti az uniós lakossági hitelprogramokat közvetítő MFB Pont Plusz lakossági hálózatot - derült ki az MBH Bank által hétfőn az MTI-vel közöltekből.

Azt írták, hogy a közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.

A banki partnerek ezt követően a saját hálózatukon belül, összesen 266 bankfiókban teszik elérhetővé a 2027-ig tartó finanszírozási ciklus forrásait

- fogalmaznak.

A közlemény szerint a hálózat kialakításával teljessé válik az uniós finanszírozású, hiteltípusú pénzügyi eszközök közvetítése, a vállalkozásokat kiszolgáló fiókok ugyanis már felkészültek a hitelprogramok érkezésére.

Azt is hozzátették, hogy az első MFB Pont Plusz fiók már májusban, a többi június 30-ig nyílik meg.

Emlékezetes, Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt az a pénzintézet, amelyik a Vodafone kormány általi felvásárlását meghitelezte a 4iG-n keresztül, 425 millió euró értékben.

(Címlapkép: A Magyar Fejlesztési Bank Zrt., az MFB épületének bejárata a főváros V. kerületében, a Nádor utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László)