Tippek és trükkök a jól sikerült nyaralós fotókért (x)

Tippek és trükkök a jól sikerült nyaralós fotókért (x)

A nyaralás során mindenki szereti megörökíteni a felejthetetlen emlékeket és helyszíneket. A jól sikerült nyaralós fotókat pedig szívesen mutogatjuk az ismerősöknek és akár évek múlva is szeretettel nézünk vissza rájuk. De hogyan is készíthetünk igazán jók képeket? Ebben segítünk most! Hasznos tippeket és tanácsokat mutatunk be, amelyek segítségével a fotózás innentől gyerekjáték lesz a nyaralás során.

1. Ismerjük a fényképezőt, amit magunkkal viszünk!

Először is a legfontosabb, hogy az igényeinknek és a tudásunknak megfelelő eszközt válasszuk a fotózáshoz, és mindig olyan gépet vigyünk magunkkal az utazásra, amit már jól ismerünk.

Ha valaki kedveli a manuális beállításokat és a részleteket és nem bánja, hogy egy nagyobb méretű és súlyú gépet kell magával cipelnie a városnézés során, akkor a profi digitális fényképezőgépek a legjobb választások.

Azonban aki kicsit praktikusabb és könnyebb megoldást keres az élmények megörökítéséhez, annak egy okostelefon is tökéletes lehet. A legtöbb közép- és felsőkategóriás mobil már rendkívül jó kamerával van felszerelve. Sokszor a végeredmény egy laikus számára akár hasonló is lehet egy profi géppel készített képhez.

2. Figyeljünk a fényekre!

A jó minőségű fotókhoz bizony elegendő és megfelelő fényre van szükség. Gyakorlatilag a megvilágítás adja a fotók lelkét, hatással van a képek hangulatára, színvilágára és a minőségére is.

A nyaralás közben a természetes fény sokszor igen erős lehet, kifejezetten igaz ez a déli órákra, ilyenkor érdemes árnyékoló eszközöket alkalmazni. Például egy napernyő vagy egy kalap szuper segítség lehet.

A reggeli órákban és a naplementében viszont elképesztő képeket lehet lőni. Érdemes jó előre átgondolni, hogy mely nevezetességekről szeretnénk lélegzetelállító fotókat csinálni, és úgy tervezni a napot, hogy ezekben az időszakokban éppen ott legyünk.

3. A szelfibot egyáltalán nem ördögtől való!

Sokan nem szeretik a szelfibotot, pedig valójában egy rendkívül hasznos és fantasztikus kis találmány. A csoportképek és a szelfik elkészítésében hatalmas szerepe van. A szelfibotnak köszönhetően mindenki belefér a képbe, jobb szögből készülhet a fotó, és még a háttér is biztosan benne a képben.

Ma már olyan praktikus szelfibotok is kaphatóak, amelyek állványként is használhatóak és legtöbbször távirányító is tartozik hozzájuk. Ezekkel rendkívül könnyen készíthetőek a fotók, hiszen mi magunk állíthatjuk be a kép részleteit és egymás után akár több képet is lőhetünk. Ráadásul nem kell idegen turisták fotótudására hagyatkozni a tökéletes emlék elkészítéséhez.