HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy szüksége van az állami titkosszolgálatokra ahhoz, hogy információkat szerezzen az ellenzéki politikusokról. 

A Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülésén Kövér László szavairól is kérdezik Pintért

Mint szombaton megírtuk, a Direkt36 információi alapján Kövér László házelnök arról beszélt tavaly egy zárt rendezvényen titkosszolgálati vezetőknek, hogy a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt, és közölte, hogy számít ennek kezelésében a szolgálatok munkájára Kövér László házelnök arról beszélt tavaly egy zárt rendezvényen titkosszolgálati vezetőknek, hogy a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt, és közölte, hogy számít ennek kezelésében a szolgálatok munkájára - írja a Direkt36 egy birtokába került beszéd alapján.

Mint írták, a kormánypártnak azért sincs feltétlenül szüksége arra, hogy állami erőforrásból, a titkosszolgálatok segítségével gyűjtsön – akár komprommitálásra alkalmas – információkat a politikai ellenfeleiről vagy azokról a közéleti szereplőkről, akik potenciális veszélyt jelentenek rá, mert a titkosszolgálatok által keletkezett anyagokat nem tudnák a nyilvánosság előtt felhasználni, ezzel ugyanis a saját műveleteiket dekonspirálnák. 

Másrészt politikusokat, ismert közéleti szereplőket mindig is rizikósabb állami eszközökkel megfigyelni, az ilyen munkára könnyebb „mezítlábasakat” bevonni. Mezítlábasnak nevezik azokat a főleg exrendőrökből vagy egykori titkosszolgákból álló embereket, akik rendszerint magánnyomozói megbízásokat vállalnak el.

A cikkben több technikát is felsorolnak, amely során az adatközlő még véletlenül sem jön rá, hogy az általa átadott információknak mi lesz a sorsa, de ilyen esetekben olyan klasszikus gyakorlatokat is bevetnek, mint a kocsmalátogatás. 

A HVG360 tud olyan, ma már a magánnyomozói piacon tevékenykedő egykori titkosszolgákról, akik az elmúlt hónapokban fideszes körökből kaptak megbízásokat az előválasztáson sikerrel szereplő ellenzéki politikusok magánéletének „feldolgozására”.

Jobbik: a fideszes zaklatás célja az, hogy lelkileg törje meg azokat, akik szembeszállnak az Orbán-rezsimmel

Részletesen reagált a Jobbik a Telex kérdéseire arra vonatkozóan, hogy mi igaz és mi nem a kormánypárti érdekeltségű Bors nevű bulvárlap újabb lejárató cikkéből, amit menetrend szerint tettek közzé Jakab Péter pártelnökről és kabinetfőnökéről a Fidesz 2022-es gyűlöletkampányának részeként.

Fontos szempont, hogy az egész lehet teljesen törvényes is. Vannak nem haditechnikának számító eszközök, amelyekkel közterületen szinte minden környezetben képesek jó minőségű kép- és hangfelvételeket készíteni. Ugyanakkor ennek megvan az ára: egy-egy célszemélyről aktakész jelentést kapni egy és másfél millió forint körül van, és ezt akkor is ki kell fizetnie a megrendelőnek, ha a magánnyomozók semmit nem találnak a célszemély életében és az elkészült dossziéból egy talpig becsületes ember képe rajzolódik ki.