Tóth Bertalan: Bíró László bocsánatkérését az ellenzéki pártok elfogadták

Tóth Bertalan: Bíró László bocsánatkérését az ellenzéki pártok elfogadták

Ha nem változtak volna, nem is tudnánk velük együtt tárgyalni - fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában a Jobbikkal kapcsolatban Tóth Bertalan. Az MSZP elnökét azután kérdezték Bíró Lászlóról, hogy az ellenzék támogatásával a borsodi időközin induló jobbikos politikus korábbi Facebook-bejegyzéseit a kormánysajtó nyilvánosságra hozta. 

Azóta mind a Facebook-oldalán, mind pedig az Alfahírnek adott interjúban is

Bíró László bocsánatot kért. 

Ezt a momentumot idézte fel Tóth Bertalan is, hozzátéve,

ezt a bocsánatkérést az ellenzéki pártok elfogadták. 

Az MSZP elnöke beszélt arról is, hogy

a kormánymédia érdeke, hogy megpróbálja szétzilálni az ellenzéki együttműködést.

„Minden problémára legalább két megoldást fogunk biztosítani" - Bíró László, az ellenzék közös jelöltje

Tiszaújvárosban egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében is bemutatták a jobbikos Bíró Lászlót, mint az ellenzék közös jelöltjét az október 11-i borsodi időközi országgyűlési választásra. A Jobbik elnöke, Jakab Péter történelmi jelentőségű döntésnek nevezte, hogy az ellenzéki pártok a 2022-es választásokra mind a 106 választókörzetben egy jelöltet indítanak, aminek keretében a mostani időközin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében Bíró László indul, aki 2018-ban a legerősebb ellenzéki kihívó volt, és ő lehet 2020-ban a győztes is - fogalmazott.

A szocialista politikus továbbá hangsúlyozta, a Jobbikban lezajló változásokat Jakab Péter elnöksége mellett pozitívnak látják.