Tovább gyűrűzik a Trump-hiszti: Széteshet az Egyesült Államok?

Persze leginkább azon demokraták akcióról van szó, akik képtelenek feldolgozni Donald Trump győzelmét.

Két zavargás között a felháborodott Clinton-szimpatizánsoknak arra is volt ideje, hogy elképzelésükkel telesírják a közösségi médiát, így a Twitter most izzik az elszakadni vágyók grandiózus terveitől.

Emlékezetes, amikor a texasiak játszották el ugyanezt pepitában, Obama második győzelme kapcsán, még a mainstream média is fontosnak tartotta kifigurázni őket, most azonban a fősodorban valahogy nem lett hír az elszakadási koncepciókból.

Pedig hihetetlenül vicces elképzelések kerülnek napvilágra: már olyan térképek cirkulálnak a világháló kékebbik felén, ahol a teljes nyugati part, sőt még a keleti partvidék Clinton-érzelmű része is Kanadához tartozik.

Chad Harris, egy kanadai médiaszemélyiség pedig a következő üzenettel fordult csalódott déli szomszédai felé:

"Kedves Kalifornia, Oregon, Washington - biztos vagyok benne, hogy össze tudjuk hozni, ha Kanadához szeretnétek csatlakozni."

Kaliforniában egyébként már be is indult a Calexit-láz: a mozgalom kezdeményezői 2019-ben népszavazást akarnak tartani arról, hogy "a világ negyedik legerősebb gazdaságának számító, Lengyelországnál is nagyobb népességgel rendelkező állam" önállóvá váljon-e. A Yes California Independence Campaign kezdeményezésnek már hivatalos honlapja is van, ami ITT érhető el.

Az ötletgazdák a Brexit sikerére hivatkozva szeretnék tető alá hozni a referendumot, ám valljuk be, nehéz elképzelni, hogy a mostani hisztéria kitartson 2019-ig és valóban azt eredményezze, hogy akár egy tagállam is kiválik majd az USA-ból.