Trumpnak sikerült fordítania, átvette a vezetést Clintontól

A múltheti eredményekhez képest mindenképp előnyösebbnek tekinthető a mostani állás Trump számára, aki az akkori kutatások alapján 39 százalékon állt, riválisa, Hillary Clinton pedig 5 százalékponttal vezetett előtte.

A Rasmussen Reports szerint azonban mostanra az állás majdhogynem fordítottá vált:

Trump jelenleg 43 százalékot tudhat magáénak, míg Clinton 39-en áll.

A választók 12 százaléka továbbra is egy harmadik jelölt felbukkanásában reménykedik, míg 5 százalék a bizonytalanok táborát erősíti.

A két jelöltnek így, optimális esetben, ebből a 17 százaléknyi emberből kell meggyőznie a stabil vezetéshez szükséges mennyiséget, ám a felmérés készítői külön kiemelték a másodlagos preferenciák fontosságát.

Clinton a demokrata táborban 76 százalékos támogatottságot tudhat maga mögött, míg a republikánusok 10 százaléka véli úgy, hogy adott esetben átszavazna a volt first lady-re.

Trump némileg hasonló számokat produkált a maga 75 százalékos republikánus népszerűségével, ám a demokraták közül 14 százalék is szimpatikusnak találja az ingatlanmogult, és gondolkodik azon, hogy rá voksoljon.

Trump országos támogatottsága április óta 40 százalék körül ingadozik, elképzelhető, hogy a mostani eredmény csupán egy újabb pillanatnyi felívelés, ám Clinton számára még ez is roppant kellemetlen lehet.

Hiszen a demokrata politikus köztudottan több anyagi és politikai tőkével indul neki a megmérettetésnek, mint vetélytársa, ebből kifolyólag az esetleges gyengébb teljesítmény is nagyobb kockázattal jár az ő esetében.