Tudja, mi az a Tudatos Ifjúság Éve?

Napjaink fogyasztói társadalmában elengedhetetlennek tartjuk a tudatosság erősítését a pénzügyi ismeretek, az egészségügy, a környezetvédelem, a politika és közélet, valamint a médiafogyasztás területén – áll a magyarázatban.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke levelében emlékeztetett, a jobbikos fiatalok szervezete minden évben kiemel egyet a sokszínű tevékenységéből, és arra különös figyelmet fordít az adott időszakban. Így lett a 2015-ös év az Önkéntesség Éve, amikor a megszokottnál is nagyobb hangsúlyt fektettek a jótékonysági, karitatív akciókra, számtalan alkalommal végeztek társadalmi munkát az év folyamán.

A Jobbik Ifjúság Tagozat Elnökségének döntése értelmében a tavalyi év az Önképzés Éve volt. Ennek keretén belül több nagyszabású akcióval, pályázattal és számos előadással, képzéssel igyekeztek a tanulás, az olvasás, az önképzés fontosságára felhívni a figyelmet.

A most meghirdetett Tudatos Ifjúság Éve keretében többek között kampányt indítanak a pénzügyi tudatosság erősítése érdekében, facebookos oldalukat kihasználva figyelemfelkeltő sorozattal kívánják ráirányítani a figyelmet a médiatudatosság fontosságára. Erősíteni szeretnék a fiatalok általános politikai tájékozottságát, népszerűsíteni fogják az egészséges életmódot, ezentúl a tudatos önképzés, önfejlesztés hangsúlyozására idén is nagy figyelmet fordítanak. Számos egyéb területet is érintő rendezvény, pályázat, kampány segítségével szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy erősödjön generációnk tudatossága – fogalmazott Farkas Gergely.