A fizikai bántalmazással vádolt Turi György felfüggesztette alelnöki tevékenységét a Magyar Úszó Szövetségben

A fizikai bántalmazással vádolt Turi György felfüggesztette alelnöki tevékenységét a Magyar Úszó Szövetségben

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Turi György korábbi edzői munkája kapcsán öttagú bizottság felállításáról döntött csütörtöki elnökségi ülésén, a szakember pedig a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette tevékenységét mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.

A MÚSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a létrehozott testület a közeljövőben meghallgatja valamennyi érintettet, és jelentést készít a történtekről. Turi György az elnökségi ülésen bejelentette, hogy mindenben együttműködik a bizottsággal.

"A Magyar Úszó Szövetség hamarosan tájékoztatja a közvéleményt a bizottság összetételéről, illetve akkor is, amikor a bizottság befejezte munkáját"

- áll a közleményben.

Az elmúlt hetekben Turi több korábbi tanítványa, köztük a négyszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok Cseh László, úgy nyilatkozott a magyar sajtóban, hogy a tréner "lelki terrort" alkalmazott az edzések során és fizikailag is bántalmazta az úszókat.

Az Európa-bajnok Dara Eszter azzal állt elő, hogy a nyakát csókolgatta a 2008-as olimpián Turi György, míg Kozma Dominik és Szepesi Nikolett is azt állította, hogy fizikai fenyítést is alkalmazott a korábbi úszóedző a tanítványain. 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}