Részegen rágyújtott otthon, leégett a ház

Részegen rágyújtott otthon, leégett a ház

A gyanú szerint a férfi 2020. május 17-én családi összejövetelen volt egy Csongrád megyei faluban, ahol alkoholt fogyasztott, melynek hatására szóváltásba keveredett élettárásával. Az ittas és felindult férfi a vita során egy téglával betörte élettársa apja autójának üvegét, majd a helyszínről eltávozott. A gépkocsiban 50.000 forint kár keletkezett

- írja az ügyészség honlapja.

Ez még nem minden, aznap kora délután, tartózkodási helyéül szolgáló házában

ittas állapotban a gyanúsított rágyújtott, majd az égő cigarettát távozásakor a szobában levő kanapéra dobta. Az égő cigarettától a bútor meggyulladt, majd a tűz az egész házra átterjedt.

A tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, de akkor már az összes házban lévő ingóságot, nyílászárót és a tetőszerkezetet is elérte a tűz.

A járási ügyészség közveszélyokozás vétsége, valamint a garázdaság miatt indult eljárásban az eljárás meghiúsításának veszélye, és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra, hogy a férfi két, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt cselekedett.