Kele János csalódott a Momentum döntésében, ezért a háttérbe vonul

Kele János csalódott a Momentum döntésében, ezért a háttérbe vonul

A közgazdász, sportszakírót Kelen Jánost semmilyen politikai pozícióra nem jelölték egyetlen politikai pozícióra sem, ezért a háttérbe vonul és nem vesz részt a frontvonalbeli politizálásban sem.

A mai napon született döntés értelmében a Momentum Mozgalomban vállalt elnökségi tagi megbízatásom január végén megszűnik – írta közösségi oldalán maga Kele János. Magyarázatul hozzátette: a döntés természetszerűleg egyben azt is jelenti, hogy párt- és frontpolitikai szerepvállalása véget ért.

Az már korábban eldőlt, hogy a párt nem jelöli őt választott politikai pozícóra a soron következő választások egyikén sem.

Most az is kiderült, hogy a Momentum új vezetőséggel vág neki a kampányidőszaknak.

Kele János leszögezte: tüske, szilánk nincs benne.

Párt- és politikai funkcióktól teljesen függetlenül maradok, maradhatok az, aki mindig is voltam: öntudatos, büszke, a közös ügyeink iránt érzékeny, tenni vágyó, liberális magyar polgár.

A politikus ezen kívül kifejezte háláját a párt korábbi küldöttgyűlésének a bizalomért, amelyet a 2022-es kiábrándító választási vereség után szavaztak meg neki. „Egy csalódott, illúzióiból részben kiábrándult politikai közösség vezetőiként nem csak az egyre jobban megszilárduló állampárt rezsimjével szembeni harcban kellett helytállnunk, de az ellenzéki nyilvánosság mind mélyebb és mélyebb apátiájával is föl kellett vennünk a küzdelmet” – fogalmazott Kele János.

(Címlapkép: Kele János/facebook)