Tompos Márton: Nem kizárt, hogy a Momentum a DK-val közös listán lesz jövőre

Tompos Márton: Nem kizárt, hogy a Momentum a DK-val közös listán lesz jövőre

Kilépett közben a Momentumból a párt egyetlen vidéki polgármestere, aki Donáth Annát kritizálta, amiért az a Gyurcsány-féle pártot bírálta.

Tompos Márton nem zárja ki, hogy közös listán indul a Momentum a DK-val, és azt is megígérték, hogy helyi szinten sem akadályozzák a polgármestereket az együttműködésben - árulta el az ATV Startban a Momentum frakcióvezető-helyettese. Egész pontosan úgy fogalmazott:

Ha az lesz a legjobb az ellenzéki győzelemnek, akkor az is elképzelhető, a Momentum és a DK közös listán indul Budapesten vagy vidéken.

Baja polgármesterének, Nyirati Klárának a Donáth Anna EP-képviselőt bíráló véleményéről Tompos így nyilatkozott: “én őszintén szólva abszolút megértem Klárát”, majd hozzátette, “de ilyet nem mondunk”.

Tompos Márton arra is kitért, a pártvezetés megígérte neki, hogy a Momentum nem képez gátat az ő helybeli megállapodásainak, ez pedig Zuglóra is érvényes, bár ott előválasztást szeretne a párt.

“Meg kell tartanunk az arculatunkat és nem lehet összeolvadni egy olyan közeggel, ami tőlünk annyira távol áll” - árnyalt Tompos, ugyanakkor hangsúlyozva:

megnyugtatták a párton belül a képviselőket, hogy értik a problémáikat, értik, hogy a DK-szavazók nélkül nem nyerhetnek akár Baján, akár Terézvárosban és nem fogják akadályozni őket abban, hogy beszéljenek a DK-szavazókhoz, “hogy megpróbálják őket is behúzni”.

Kilépett a pártból a Momentum egyetlen vidéki polgármestere

Szintén mai hír, hogy fegyelmi eljárást indított a Momentum Nyirati Klára ellen, aki a párt EP-listavezetőjét, Donáth Annát többek közt önsorsrontónak nevezte. A kritikát nyilvánosan megfogalmazó Nyirati arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy a történtek után kilép a pártból.

"Itt helyben, Baján a béketeremtés eszköze most az, hogyha én kilépek a Momentumból"

- fogalmazott a városvezető, aki egyelőre független maradna. Nyirati azt is kijelentette:

"Nekem pedig itt, Baján a DK-s polgárt épp úgy képviselnem kell, mint a momentumost vagy a függetlent, esetleg a kormánypártit. Egy kisvárosi polgármesternek az összefogást kell képviselnie mindenáron"

- indokolta meg a távozó politikus.

(Címlapkép: Tompos Márton - Facebook)