Újabb béna öngólt lőtt a 888: egyszerre népszerűsíti és antiszemitázza Evolát

Mi más színesíthetné meg ezt a borongós hétvégét, mint a Habony-művek, a fideszes médiabirodalom újabb baklövéséről olvasni. 

Újabb izzadtságszagú cikkszerűséggel jelentkezett a minap a Habony-művekhez tartozó 888.hu bulvárlap. A Fideszhez közel álló lap - hasonlóan a Farkasok-ügyhöz - egy évekkel ezelőtti témát rángatott elő. Ezúttal a Julius Evola hiánypótló műveinek válogatásából Baranyi Tibor Imre és Horváth Róbert szerkesztette Jobboldali fiatalok kézikönyvét vették elő, amelyről portálunk is írt már évekkel ezelőtt. Felfedezték azt is, hogy a tanulmánykötet előszavát Vona Gábor, a Jobbik elnöke írta, ami szintén nem volt titok, hiszen mindenhol így van reklámozva. 
 
Nem mennénk bele, hogy mikben téved a cikk írója, hiszen egy pár soros, politikai megrendelésre írt karakterhalmazzal nem lehet filozófiai vitákba bonyolódni. Bízunk benne, hogy a 888 (és ahogy azt ilyenkor megszokhattuk, a portálra hivatkozó köztévé) reklámja kapcsán egyre többen fordulnak majd Evola munkásságához. Ajánljuk ezt a 888 szerzőinek is, ahogyan azt is, hogy
mielőtt még parancsra megindítanak egy lejárató kampányt, előtte ellenőrizzék, hogy nem lőnek-e vele öngólt. 
A 888 ugyanis az elmúlt hetekben két cikket is közölt Daniel Friberg svéd közgazdászról, A jobboldal visszatér című könyv (ajánljuk a csütörtöki budapesti bemutatóról írt cikkünket) szerzőjéről, aki mint írják, a "konzervatív, új jobboldali szellemiségű könyvkiadó, az Arktos és egy politikai think tank alapítójaként komoly rálátással bír a globális és a svéd médiára egyaránt, azonban nincs túl jó véleménnyel egyikről sem". Ugyanitt nyugodtan megemlíthették volna (csak akkor nem illett bele a politikai elterelő hadműveletbe), hogy 
a konzervatív szellemiségű Arktos kiadó számos Evola-művet ad ki,
így többek közt olyanokat is, amelyeket bármilyen valós tájékozottság nélkül, baromi unalmas, XX. századi módon antiszemitáz most a 888. 
 
A kiadó kínálatában megtalálható például a minden tradicionális, metapolitikai és filozófiai gondolkodó számára hiánypótló A fasizmus jobboldali kritikája (magyarul nemrég Fasizmus és Harmadik Birodalom címmel jelent meg) vagy a Cinóberösvény. Egyébként a kiadó jóvoltából olvashatóak még Alain de Benoist, Tomislav Sunic, Alexander Dugin és Oswald Spengler művei is.
 
Aki pedig a fentiek nyomán kedvet kapott Evola munkásságához, az például a Kvintesszencia kiadónál tudja megvásárolni néhány darabját. Ugyaninnen tudjuk még ajánlani a téma iránt érdeklődők számára többek közt a Magyar Hüperión számait, Baranyi Tibor Imre Hagyomány és Magyarság című művét, valamint René Guénontól A modern világ válságát
"Mindannyiunknak őrizni kell, vagy ha nincs, akkor meg kell találni a megszólíthatóság képességét. Aki ugyanis azzal a nyitottsággal, érzékenységgel, egyfajta előjobboldalisággal sem rendelkezik, ami alapján helyes kérdéseket tud feltenni Evola írásáról, az vagy nem érti, vagy félreérti majd a szerzőt." (Vona Gábor előszavának részlete)