Hírhedt biztonsági céggel állapodott meg az Újpest FC

Azok fogják biztosítani az Újpest mérkőzéseit, akik korábban bántalmazták a lila-fehér csapat szurkolóit.

Mint ismert, november 21-én a székesfehérvári stadionavatón az Újpest vendégszerepelt a Vidi arénájában, ahol petárdázás miatt a hazaiak meccseit biztosító HardGuard Group Security Zrt. kemény legényei nyomultak be a szektorba, hogy a saját biztonsági szolgálatával összeugró Újpest-táborban rendet tegyenek. A balhé során pofonok is elcsattantak, végül a rendőröknek kellett rendet tenni a szurkolók és a biztonsági cég között.

A szurkolók akkor azt kifogásolták többek között, hogy a cég biztonsági emberei az MLSZ Biztonsági Szabályzatától eltérve nem viseltek megkülönböztető mellényt, illetve több alkalommal is fenyegették a szurkolókat.

Nem sokkal később december 8-án az Újpest-Videoton mérkőzés során a hazai tábor összeütközésbe került a biztonsági szolgálattal, amely miatt egy ember meg is sérült az incidens során. A rendőrség az eset nyomán egy olyan személyt vitt el – egy egykori profi bokszolót –, aki hivatalosan nem is a biztonsági cégnek dolgozott.

Nem hozza nyilvánosságra a biztonsági szolgálat túlkapásairól készült vizsgálati iratokat az Újpest FC

Nem hajlandó nyilvánosságra hozni a közelmúltban történt rendezői túlkapások kivizsgálásának iratait és jegyzőkönyveit az Újpest FC - erről tájékoztatta portálunkat Szabó Balázs, az újpesti Jobbik alelnöke. Mint ismert, a 2018. november 28-i Vidi-Újpest és a december 8-i Újpest-Vidi mérkőzéseken a mérkőzés biztosítását ellátó biztonsági szolgálatok több esetben bántalmazták a lila-fehér klub szurkolóit.

Az ügyben ekkor nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétsége és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt nyomozást is indított a IV. kerületi rendőrkapitányság több érintett rendezővel szemben. A nyilvánosságra került videofelvételek és a közvélemény felháborodása miatt az Újpest FC menesztette az eddigi biztonsági céget és nyílt pályázatot hirdetett a rendezői feladatok ellátására a futballszezon hátralévő részét érintő időszakra, amelyet most a HardGuard Security Zrt. nyert meg.

Mindkét szóban forgó mérkőzést követően vizsgálatot rendelt el az újpesti klub is a rendezői túlkapások tisztázására, ennek eredményét és írásos változatát kérte volna ki a Jobbik Újpesti Szervezete. A második - súlyosabb - incidenst követően még Újpest önkormányzatának képviselő-testülete is egyhangú határozatot fogadott el, melyben a város felszólította a futballklubot, hogy a vizsgálatok jegyzőkönyveit hozzák nyilvánosságra. Az újpesti futballklub egyik felszólításnak sem tett eleget.