Egységesen támogatta az újpesti közgyűlés, hogy az Újpest FC állítsa vissza azonnal a történelmi címert

Egységesen támogatta az újpesti közgyűlés, hogy az Újpest FC állítsa vissza azonnal a történelmi címert

Teljes egyetértésben, határozati javaslatot fogadott el Újpest önkormányzata arra vonatkozóan, hogy az Újpest FC tartsa be a Kúria azon döntését, amely szerint állítsa vissza a történelmi címert.

A határozat szerint a

"IV. Kerület Újpest Önkormányzata üdvözli a Kúria 2021.01.26-án hozott ítéletét az Újpesti Torna Egylet és az Újpest Football Club között 2017 óta húzódó, ún. „címerügy” jogvitájában. Újpest Önkormányzata úgy véli, hogy az újpesti futballcsapat címere körüli kérdés közérdeklődésre számot tartó helyi közügy."

Az önkormányzat felszólítja az Újpest Football Clubot, hogy az egyesület történelmi címerét haladéktalanul, már a hétvégén induló bajnokság rajtjára állítsa vissza.

Hozzátették, hogy Újpest Önkormányzata tisztelettel felkéri a magyar sajtó munkatársait, a sportújságíró társadalmat és a televíziós társaságokat, hogy a jövőben – a Kúria ítéletének megfelelő, jogkövető magatartást tanúsítva – a klub történelmi címerével jelezzék az Újpest FC-t tudósításaikban és a nyilvánosság előtt.

Mint ismert, 2022. január 26-án a Kúria – négy és fél évnyi pereskedés után – úgy döntött, hogy az Újpest FC-nek vissza kell állítania a futballklub történelmi címerét.

A Kúria megállapította, hogy az alperes (Újpest FC) megsértette a felperes (UTE) jóhírnevét azzal, hogy a felperes hozzájárulása nélkül, az általa működtetett felnőtt férfi labdarúgó csapat címerét megváltoztatta, és a megváltoztatott címert 2017. július 3-tól használja. A Kúria ezen felül kötelezte az alperes Újpest FC-t, hogy a megállapított jogsértő magatartást 30 napon belül hagyja abba, és az alperest eltiltja a további jogsértéstől.

Kúria: jogszerűtlen volt a címerváltás az Újpest FC-nél

Hivatalos oldalán jelentette be az Újpesti Torna Egylet (UTE), hogy a Kúria döntése értelmében az Újpest FC-nek vissza kell állítania a régi címerét. Mint ismert, a Kúria korábban az elsőfokú ítéletében elutasította az UTE keresetét, mert nem állapította meg a felperes személyiségi joga, azon belül a jó hírnévhez való joga megsértését.

 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}