Eljött a nap - Tulajdonosváltás az Újpest FC-nél

Eljött a nap - Tulajdonosváltás az Újpest FC-nél

Eljött a nap, amelyre régóta vártak az Újpest drukkerei. A klub belga elnöke eladja a klubot, amely hamarosan magyar kézbe kerülhet.

A hivatalos oldalán számolt be az Újpest FC arról, hogy január 28-án megtörtént a klub hivatalos tulajdonváltásának első lépése, ugyanis Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán, aláírta az eladásra vonatkozó szerződést.

"Örömmel jelentem be, hogy nemrég aláírtam szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok és így a futballklub tulajdonjoga is. Amikor és amennyiben ez a folyamat teljes mértékben lezárul, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos - akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni - részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak klubunk jövőjével kapcsolatban. A magam részéről nagyon remélem, hogy ezt a megállapodást pozitív módon tudjuk megkötni, és ha sikerül, akkor feltétlenül sok sikert kívánok Kokónak és csapatának Újpesten" - nyilatkozta Roderick Duchatelet.

A klub egykori legendás támadója, Kovács Zoltán arról beszélt, hogy egy új korszak hajnala következhet be az egyesületnél.

“Egy új korszak kapujában állunk, amely egy tiszta lapot jelent játékosnak, szurkolónak, vezetőnek, mindenkinek, akinek fontos ez a klub. Több mint 10 év után kerül majd vissza magyar kézbe az egyik legpatinásabb hazai csapat, az pedig nem fordulhat elő, hogy 110 év folyamatos élvonalbeli tagság után pont most kiessen. Éppen ezért mindenkitől azt kérem, hogy együtt tegyünk meg mindent azért, hogy ez a veszély ne fenyegessen. Mert mi együtt vagyunk az Újpest!”

Sajtóhírek szerint két magyar üzletember, vagyis az SGF Silu Zrt. két tulajdonosa egy kínai hátterű céggel közösen veszi meg a futballklubot a belga üzletembertől.

Taszári reptérügy: a megvásárlásra kijelölt cégnek már csak a neve az eredeti, új tulajdonosok bukkantak fel az SGF-ben

Újabb változásokat találtunk a taszári reptér megvásárlására kijelölt SGF Silu Global Fund Zrt.-nél. Mint arról korábban beszámoltunk, a kormányzat versenyeztetés nélkül ezt a tavaly májusban, mindössze 5 millió forinttal alapított céget jelölte ki arra, hogy megvásárolja a több mint másfél évtizede használaton kívüli légibázist.

A héten a Kúria is fontos döntést hozott. Mint ismert, döntésükben kötelezték a klubot arra, hogy állítsák vissza a történelmi címert. Az ítélet alapján 30 napon belül vissza kellett volna állítania a régi címert. Ezek után vélhetően nem lesz ezzel gond, ugyanis az új tulajdonos elsődleges célként jelölti ki a történelmi címer visszaállítását. 

Kúria: jogszerűtlen volt a címerváltás az Újpest FC-nél

Hivatalos oldalán jelentette be az Újpesti Torna Egylet (UTE), hogy a Kúria döntése értelmében az Újpest FC-nek vissza kell állítania a régi címerét. Mint ismert, a Kúria korábban az elsőfokú ítéletében elutasította az UTE keresetét, mert nem állapította meg a felperes személyiségi joga, azon belül a jó hírnévhez való joga megsértését.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}