Blikk: ok nélkül ütött meg egy 15 éves fiút az Újpest FC biztonsági őre

Blikk: ok nélkül ütött meg egy 15 éves fiút az Újpest FC biztonsági őre

A múlt hét pénteki Újpest–Fehérvár NB I-es meccsre, a Szusza Ferenc Stadion oldalsó lelátójára kilátogató szurkolók közül 50-60-at nem engedtek be a meccsre a hazai klub biztonsági igazgatójának utasítására, a második félidőben pedig az ott megjelent drukkerek közül többeknek trágár szavakkal, káromkodva szóltak, hogy a tribünön nem lehet állni – idézi a Blikk Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselőt, aki – Újpest-szurkoló révén – maga is ott volt a meccsen. Szabó a bulvárlapnak ezt mondta:

Amikor már elcsendesedett volna a helyzet, egyikük, tőlem két méterre, arcon ütött egy 15 éves fiút. Erőfölényben volt, ráadásul nem önvédelemből tette, hanem megtorló jellegű erőfitogtatásnak tűnt.

A helyi politikus az esetről videófelvételt is készített, ami alapján rendőrségi feljelentést tett, illetve kérte az ügy kivizsgálását a térség országgyűlési képviselőjétől és Újpest polgármesterétől is.

Szabó hangsúlyozta,

a vétkes nem viselt rendezői mellényt, nem volt rajta jól látható azonosítószám és jelvény. Nem rendezőként, hanem közreműködőként lehetett jelen, így nem is léphetett volna fel a szurkolókkal szemben. Ehhez képest a kollégáinak kellett lefogniuk...
{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A bulvárlapnak egy másik szemtanú hasonlóan mesélte el az esetet. Mint fogalmazott,

egy közreműködőnek tűnő, mellényt nem viselő férfi hátulról letépte a srác kapucniját, és ahogy utóbbi megfordult, arcon is ütötte őt. Nem történt olyasmi, ami a tettlegességre okot adott volna.

A Blikk a klubtól nem kapott választ kérdéseire, ahogy a rendőrségtől sem.