Haladunk: 800 forint fölé szökik fel a benzin literjének piaci ára péntektől

Haladunk: 800 forint fölé szökik fel a benzin literjének piaci ára péntektől

Nagyon úgy látszik, hogy a növekvő infláció terhe alól az üzemanyagár továbbra sem jelent kivételt, ugyanis péntektől további drágulással kell számolni. 

A Holtankoljak.hu arról ír, hogy az árváltozás mértéke a benzinnél bruttó 3 forint, míg a gázolaj literenkénti ára bruttó 10 forinttal emelkedik. Mindez literár szerint azt jelenti, hogy 

a 95-ös benzint 801,9 forintos, a dízelt pedig 820,9 forintos áron lehet majd megkapni.

A jelenleg még érvényben lévő 480 forintban megszabott hatósági ár a magyar forgalmival rendelkező autósokra változatlanul vonatkozik.

A július 1-jéig meghosszabbított árplafon kapcsán néhány hete a Mol-vezér Hernádi Zsolt úgy fogalmazott, hogy azt sokáig nem lehet fenntartani, mert elfogynak az erőforrások. Alig egy hete pedig egyenesen azt mondta, "egy ilyen árbeavatkozás csak igen rövid távon tartható fenn", ezért az ellátásbiztonság miatt szerinte júliustól fokozatosan ki kellene vezetni a hatósági áras benzinárat.

Hernádi: az ellátásbiztonság miatt júliustól fokozatosan ki kellene vezetni a hatósági áras benzinárat

Terjedelmes interjúban fejtette ki véleményét a Mandinernek Hernádi Zsolt a hatodik uniós szankciós csomagról, az olaj­embargóról, a kormány által nemrégiben bejelentett különadókról, illetve természetesen a hatósági áras benzinárról is beszélt. A Mol elnök-vezérigazgatója úgy véli, a 480 forintos hatósági benzinár a versenyárlogikának mond ellent azzal, hogy kiszorítja az importot, és felborítja a kereslet-kínálati egyensúlyt.