V. Viktor most birodalmi zászlóba öltözött

Kínaiak, koreaiak és egyúttal japánok érzékenységét sérti a Thaiföldön kiránduló magyar celeb.

Varga Viktor pózolt letolt gatyában Szent Koronával a fején, majd vörös csillaggal. Most a japán birodalom jelképével díszített pólóban láthatjuk, egy "rézfasszal" a kezében is, így Varga Viktornak egyszerre sikerülhet kiváltania a koreaiak, a kínaiak és a japánok rosszallását, ami azért nem kis teljesítmény. Közösségi oldaláról valahol Thaiföldről jelentkezett be. Az egyébként divatos mintázat mibenlétéről lehet, hogy nem volt fogalma a celebnek.

Forrás: fb.com/vargaviktorvilaga

Forrás: fb.com/vargaviktorvilaga

Mint ahogy a Muse zenekarnak is utólag kellett belátnia a tévedését és törölni a Tokióban forgatott Panic Station eredeti videoklipjét, amiben a japán birodalom jelképe, a „Felkelő Nap Zászlaja” lobogott.

A zászlót a II. világháborúban használta a japán hadsereg, ezért főleg a kínai és koreai rajongóknak nem tetszett az együttes alkotása. Természetesen semmi baj nincs egy nemzeti, történelmi jelképpel, így ha Varga Viktor legközelebb Árpád-házi zászlóval pózol, az is meg fog érni egy cikket.

Japánban a mai napig használatos, II. világháborús megemlékezésen, labdarúgó mérkőzéseken is a zászló. Minderről bővebben, koreai nézőpontból, angol nyelven itt lehet olvasni.

Érdekes adalék Varga Viktor helyszíni kirándulásához, hogy nem sokkal a Pearl Harbor elleni légitámadást követően, Tokió követelte Thaiföldtől, hogy engedje át a japán csapatokat a Malajzia elleni hadjárathoz. Ezután Japán lerohanta az országot, majd nem sokkal ezután, december 21-én Thaiföld megengedte az áthaladást a japán csapatoknak. Japán 1945-ös kapitulációja után a franciák és angolok az országot legyőzött államként kezelték (ennek ellenére az Amerikai Egyesült Államok jelentős támogatást nyújtott Thaiföldnek), súlyos szankciókat kényszerítettek rá, de nem szállták meg.