Vádat emeltek az újbudai rendőrgyilkos ellen

Vádat emeltek az újbudai rendőrgyilkos ellen

A hivatalos személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete mellett, indítványozták a vádlott kényszergyógykezelésének elrendelését is.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) vádiratot nyújtott be a Fővárosi Törvényszéken az ellen a férfi ellen, aki január 12-én kioltotta egy rendőr életét, kettőt pedig késsel megsebesített a Főváros XI. kerületében - jelentette be a KNyF főügyésze szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Fürcht Pál közölte: az ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, egyben - a vádlott kóros elmeállapotára tekintettel - indítványozta kényszergyógykezelésének elrendelését.

Emlékeztetett arra: a férfi a rendőri intézkedés során egy 17 centiméter pengehosszúságú tőrrel mellkason szúrta Baumann Pétert, aki ennek következtében hősi halált halt. Egy másik rendőrt a vállán, harmadik társukat pedig a combján szúrta meg a tettes.

Az Alfahír is beszámolt amikor januárban Újbudán a vádlott szíven szúrta a garázdaság miatt intézkedő rendőrt Baumann Pétert, aki a helyszínen életét vesztette. Két társát is megsebesítette az elkövető, aki azonban az utcára menekült tettes után mentek, ahol a lábon lőtték, majd elfogták.

Az eset után ismét felvetődött a rendőrök védelmét érintő kérdések. Sas Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője egyebek mellett a testkamerák felszerelését javasolta Pintér Sándor belügyminiszternek.

(MTI) (Alfahír)

Címlapkép: Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban. Fotó: MTI/Máthé Zoltán