Rendőrgyilkosság: Esélyt sem adott a gyilkos a leszúrt rendőrnek

Rendőrgyilkosság: Esélyt sem adott a gyilkos a leszúrt rendőrnek

Az Alfahír úgy értesült, hogy szíven szúrta az elkövető csütörtök este a vele szemben intézkedő rendőrt. Lapunk is beszámolt az újbudai rendőrgyilkosságról, amikor a tettes Budapest XI. kerületében - egy Lecke utcai társasházban - egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba. A kiérkező rendőrökre azonban a férfi késsel támadt.

Rendőrségi forrásokból megtudtuk, hogy

Baumann Pétert, az elhunyt körzeti megbízott főtörzsőrmestert szíven szúrta a támadó. Másik társuk szerencsére könnyebb sérülést szenvedett és már haza is engedték, de a harmadik rendőrt továbbra is kórházban ápolják. Állapotáról egyelőre nincs információ, ahogyan a lábán meglőtt késelő állapotáról sem lehet többet tudni.

A rendőrség közben kezdeményezte Baumann Péter hősi halottá nyilvánításának folyamatát. Gál Kristóf szóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a rendőrség nevében együttérzéséről biztosította kollégájuk hozzátartozóit.

Elhangzott, hogy az elmúlt években kialakított szigorú protokoll szerint több rendőri egység is elindult a helyszínre, az egyik a sértettel vette fel a kapcsolatot, míg a másik, egy három rendőrből álló csoport a támadó elszámoltatását, elfogását kezdte meg.

Fürcht Pál főügyész pedig hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekmény történt, de az ilyen esetekre kiemelt figyelmet fordít az ügyészség.

Aki rendőr sérelmére ilyen súlyos bűncselekményt követ el, az fokozottan veszélyes a társadalomra. A támadót őrizetbe vették, ezekben a percekben hallgatják ki

- közölte Fürcht Pál.

A Telex úgy értesült, hogy az elkövető állítólag hangokat hallott és ezért törhette rá az ajtót a felette lakóra az a zavartnak tűnő viselkedésű férfi. A lap információi szerint a 30 év körüli, rendkívül izmos, 80 kiló körüli férfi már szerda este megpróbálta agresszíven rátörni az ajtót szomszédjára, de akkor nem sikerült neki. Csütörtök este hét óra körül is körbejárta a négyemeletes házat, és mindenkihez becsengetett.

Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?

A Telex informátora szerint ezt üvöltötte a férfi agresszíven, miközben többször mutatott a szemközti házakra, a sötét utcára.

Később aztán elcsendesedett, de pár órával később, este tíz óra körül rátörte rá az ajtót a fölötte lakó szomszédjára. Ezt követően érkeztek ki a helyszínre a rendőrök akikre a férfi azonnal rátámadt.

A rendőrség országszerte gyászolja a meggyilkolt törzsőrmestert. A kapitányságok épületein fekete zászlóval emlékeznek Baumann Péterre.

Az RTL megszerezte azt a köztéri videófelvételt, ahol látható, hogy a rendőrök lábon lövik a késelőt. A tettes azt kiabálta a földön ülve, hogy a rendőrök meg akarják ölni. A 18+-os felvételt az RTL oldalán tekinthetik meg, ide kattintva.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában részvétét fejezte ki a meggyilkolt rendőr hozzátartozóinak. A politikai pártok szintén részvétüket nyilvánították ki.

(MTI/Alfahír)