Bocsánatot kért és felhagy az írással a hazudozó kormánypárti blogger

A sajtó napok alatt kivégezte Varga-Bíró Tamást, az újfideszes szellemi holdudvar egyik új megmondóemberét.

Varga-Bíró Tamás hosszú évekig ismert figurája volt a nemzeti radikális tábornak, vagy legalábbis nagyon szeretett volna minél inkább gyökeret verni benne, és meghatározó véleményformálójává válni. Amikor ez nem sikerült neki, egy rövidebb kitérő erejéig külön utakon, máshol remélte karrierje új hajnalát (egy ideig az azóta megszűnt Magyar Hajnallal szimpatizált), de ez sem bizonyult tartós pályának, majd egy képzeletbeli delete-t nyomva múltjára, a kormányoldal új szellemi holdudvarához igazolt, hogy annak propagandagyárát szolgálhassa.

Itt aztán vélhetően elért mindent, amit korábban szeretett volna, hiszen bőven adódott rá lehetősége, hogy a ráirányuló figyelemben fürödhessen. A PestiSrácok és a Polgár Portál egyik véleményvezérévé avanzsált, a Magyar Időkben jelentek meg publikációi, és az Echo Tévé Keménymag című műsorának állandó szereplőjévé vált, az újfideszes értelmiség hasonszőrű szellemi óriásaival: Megadja Gáborral, Jeszenszky „DJ Jeszy” Zsolttal és Apáti Bencével. Velük együtt mondhatta el/ki a politika „nagy igazságait”, megtámogatva az Orbán-kormány sajátos intellektusú alapjait.

De homokszem csúszott a gépezetbe. A 444.hu robbantotta a bombát, és kiderült, hogy amit az ember a képzeletében törölni próbál, azt az interneten nem sikerül. Varga-Bíró Tamás múltjának kényelmetlen adalékai ugyanis nagy koncentrátumban lettek az asztalra csapva, amelyek még a fideszes véleményformálók gyomrát is megfeküdték. Előkerültek Varga-Bíró régi dalszerzeményei, amelyekben felsejlett egykori gondolatvilága, többek között az is, hogy régebben nem volt rest lezsidózni mostani kenyéradóit sem. Varga-Bíró még próbált szépíteni a dolgokon, és előadta 2018 eddigi leghiteltelenebb bűnbánását (Előszőr és utoljára címmel), amelynek jó néhány hazugságát a Kuruc.info portálnak kellett a szemére olvasnia. Ez volt a kegyelemdöfés.

Varga-Bíró Tamás búcsúlevelét (ezúttal tényleg utoljára) a PestiSrácok közölte le először, megírta:

bocsánatot kér, elismeri hazugságait, és arra az elhatározásra jutott, hogy határozatlan ideig felhagy az írással, és csak a dalszerzésnek szenteli idejét.

Ez elég egyértelműen azt jelenti, hogy Varga-Bíró fordulatos karrierje véget ért az újfideszes hullám szellemi holdudvarában. Némi érdekesség, hogy ennek a körnek a peremén egy másik szélkakasnak tartott személy, Borbély Zsolt Attila, a Jobbik egykori nemzetpolitikai kabinetjének volt vezetője, két nappal ezelőtt még határozottan kiállt Varga-Bíró Tamás mellett, a Facebook-odalán „korrekt és tényszerű” válasznak nevezte a szárnyaszegetté vált dalszerző azon bűnbánását, amelynek hazugságai mostanra, végérvényesen lelepleződtek.

Hogy Borbély Zsolt Attila ebből levonta-e a tanulságot, kétséges, pedig ez a történet arról szól, hogy néha nem árt tükörbe nézni, akkor is, ha az ember szeretne örökre elfordulni a saját képmásától.