Vasárnap focitornát tartanak a székely hazafiakért Pest megyében

A bukaresti előzetesbe zárt székely fiatalok megsegítése érdekében rendeznek egy jótékonysági focitornát a HVIM-esek Szadán.

Két héttel ezelőtt keménykötésű férfiak és nők gyűltek össze Szentesen, hogy egy különleges fekvenyomó versenyen mérjék össze erejüket. A betyársereg vezetőjének megnyitójával indult rendezvényen különböző súlycsoportokban indultak a versenyzők, akik izzasztó súlyok alá feküdtek be a versenyszellem és a jótékonyság jegyében. A rendezvényen befolyt összeggel Szőcs Zoltán és Beke István székely vármegyések ügyét támogatják a szervező HVIM-esek, ugyanis a két fiatal hazafi még mindig Bukarestben van előzetes letartóztatás alatt, miközben semmilyen komolyan vehető bizonyítékot nem tudtak ellenük felmutatni.

Az erdélyi közvélemény jelentős része, valamint számos magyarországi (és Morvai Krisztinának köszönhetően európai parlamenti) politikus álláspontja szerint koncepciós eljárás folyik a székelyek ellen, amellyel a felerősödő autonómiatörekvések és Wass Albert rehabilitációja ellen próbál fellépni a román állam. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az elmúlt hónapok során számos rendezvénnyel próbált tenni az igazság kiderítéséért és a meghurcoltak támogatásáért. 

Ezeket a célokat fogja szolgálni most vasárnap a Szadán megrendezésre kerülő jótékonysági focitorna is.