Vége a profi focinak Győrben?

Lapértesülések szerint szerdán bejelenthetik a győri profi futball megszűnését. 

Mint ismert, a Quaestor-botrány hazavágta a győri focicsapatot. Borkai Zsolt, a város polgármestere korábban azt mondta, megpróbálják megmenteni a csapatot, a helyzet azonban nehéz. Korábban arról lehetett hallani, hogy kiskapukon keresztül, trükközéssel kívánják ezt elérni: a csapat játékosait és indulási jogát átvitték volna a Rába ETO futballcsapatát működtető kft.-be, a több száz milliós tartozást pedig hátrahagyják.

A Bors úgy tudja, a forgatókönyv azért nem valósult meg, mert még egy adósságoktól mentes csapatra sem találtak befektetőt.

Annyi bizonyos, hogy a csapattal kapcsolatban szerdán bejelentés várható, a bulvárlap pedig úgy tudja, ekkor mondhatják ki hivatalosan, hogy Győrben vége a profi focinak, a csapat pedig a harmadosztályban szerepel majd a következő idényben. A Győr se az NB1-re, se az NB II-re nem adta be a licenckérelmét, a harmadosztály indulási jogával foglalkozó versenybizottság pedig kedden ülésezik majd, ekkor dőlhet el, hogy a csődeljárás alatt álló klub megfelel-e a kritériumoknak.