Videó: nem a költségek miatt nincsenek bekamerázva a veszélyes HÉV-vonalak

Videó: nem a költségek miatt nincsenek bekamerázva a veszélyes HÉV-vonalak

Hiába a számos bűncselekmény, erőszakos rablás, csak fél év után kezdtek el razziázni a rendőrök. Ráadásul komoly gond akadt a közbiztonság javítását célzó kamerák felhelyezésével.

Július 9. óta tart kiemelt ellenőrzést a rendőrség a H8-as csömöri és a H9-es gödöllői HÉV szakaszán - derül ki riportunkból.

Az N1TV friss videójában Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője arról is beszél, hogy a razzia során 36 főt fogtak el, köztük 11 körözött személlyel és 17 kábítószer-birtoklóval. Arról is beszámolt, hogy az elfogások mellett a rendőrök 42 embert előállítottak, közülük 20 főt bűncselekmény gyanúja miatt.

A BRFK szóvivőjének azonban nem lehetett kérdéseket feltenni, így stábunk sem tudhatta meg, miért csak most kezdtek razziázni, holott a bűncselekmények száma már az év elejétől megugrott a két problémás HÉV-vonalon.

Gond van a kamerák felhelyezésével

Nagy Gábor, a MÁV-HÉV vezérigazgatója azt állította, hogy saját biztonsági őreiket, a HÉV rendészeket testkamerával is felszerelik. Arra viszont ő sem tudott felelni, a szerelvényeket bekamerázzák-e. Nagy elmondása szerint nem a költségvonzat okozza a nehézséget, hanem

ezeknek a műszaki kihívásai.

Már négy éve felmérték, hogy a kamerák telepítése jelent gondot, mivel nem tudják a problémát úgy megoldani, hogy az ne okozzon üzembiztonsági veszélyt, vagy forgalomból való kiesést.

Nyilvánvalóan a HÉV szerelvényei már túl elavultak lehetnek ehhez.

Bővebben videós riportunkban:

Elviselhetetlen állapotok uralkodnak

Emlékezetes, a MÁV már július elején elismerte, kritikus a közbiztonság a gödöllői HÉV-en, ami nem csoda, sok esetben drogos bandák terrorizálják az utasokat. Egyre többen jelezték már, hogy milyen elviselhetetlen állapotok lettek úrrá az érintett szakaszokon, erőszakos rablásra is sor került már.

Ráadásul országos szintű problémává duzzadt az egyre fokozódó rendőrhiány, és még a Belügyminisztérium sem törődik a botrányos helyzettel.

(Címlapkép: Rendőrök ellenőrzik a gödöllői HÉV-et - N1TV)