Helyreállították az áramszolgáltatást az Őrségben is

A csütörtök éjszakai vihar okozta károk felszámolása azonban a következő napokban is folytatódik

Varga Ivett tájékoztatása szerint a Nyugat-Dunántúlon összesen 120 ezer fogyasztónál volt áramszünet az ítéletidő következtében, amely az áramhálózatban is súlyos károkat okozott.
   
A vihar során kétezer ponton sérült a villamos hálózat, leszakadó ágak, fák dőltek a vezetékekre, oszlopok fordultak ki a helyükről - mondta.
   
Hozzátette: kollégáinak száz kidőlt villanyoszlopot kellett felállítaniuk, 20 kilométernyi vezetéket kellett újra felépíteni.
   
Közölte, a legnagyobb pusztítást az Őrségben végezte a vihar, Bajánsenyén például a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette, Velem közelében pedig egy lápos területen dőltek a vezetékekre fák, ott a helyszín megközelítése is komoly kihívást jelentett.
   
Varga Ivett elmondta azt is, hogy szakembereik ugyan mindenütt helyreállították az áramszolgáltatást, de több helyen a munka gyorsítása érdekében ideiglenes műszaki megoldásokat alkalmaztak, ezért a következő napokban itt még lehetnek rövidebb ideig tartó tervezett szünetek az áramszolgáltatásban, ezekről a települések polgármestereit előre tájékoztatják.