Ilyen módszerekkel gyengíti az oltásellenes propagandát a titkosszolgálat

Ilyen módszerekkel gyengíti az oltásellenes propagandát a titkosszolgálat

A hazai titkosszolgálatok sem tétlenkednek a vírustagadó, oltásellenes dezinformációk kérdésében. Az ügy a Nemzetbiztonsági Bizottság keddi ülésén is téma volt, és a testület tagjai megerősítették, a magyar nemzetbiztonsági szerveknek a leghatékonyabban fel kell lépniük a vírustagadókkal, valamint az oltásellenes személyekkel, mozgalmakkal, szubkultúrákkal szemben, hiszen csak így lehet biztosítani a hatékony védekezést, megvédeni a magyar emberek egészségét, a nemzetgazdasági érdekeket.

Bizonytalanság, oltásellenesség, álhírek - De mit tesz vagy épp nem tesz a kormány ellenük?

A Nemzetbiztonsági Bizottság keddi ülését követően Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatót tartott.

A HVG-nek nyilatkozó, a titkosszolgálatok működését behatóan ismerős forrás szerint a szervek ilyen esetekben a bomlasztás, illetve a hiteltelenítés módszereit alkalmazzák leginkább. Kiemelte, nem azokat támadják, akik nem kívánják beoltatni magukat, hanem

azokra fordítanak figyelmet, akik például a saját üzleti érdekeik miatt akarják növelni a vírustagadók/erősen vírusszkeptikusok, oltásellenesek táborát és tudatosan valótlan információkat terjesztenek a koronavírusról vagy éppen a védekezésekről.

A forrás rámutat, a titkosszolgálat nem rendőrség, tehát nem bűncselekményt, hanem

a társadalomra veszélyes cselekményt akadályozza meg.

A szolgálat beágyazódhat egy csoportba egy már meglevő kapcsolaton keresztül, illetve olyan is előfordul, hogy egy nem első vonalbeli tagot kívülről támogatva épít fel. A cél a csoport bomlasztása – mondja –, a csoporttagok ebből csak a hangulat romlását és a vezéregyéniségek veszekedését érzékelik.

Másik módszer a csoport vezéregyéniségeinek hiteltelenítése, ilyenkor a célszemélyt a legalaposabban lenyomozzák – az informátor szerint akár az iskolai tanulmányokig visszamenőleg. Mint mondja, ez a módszer akkor gyakori, amikor a vezető szakembernek tünteti fel magát. Illetve a szolgálat maga is dezinformál, azaz valótlan állításokkal hitelteleníti a célszemélyt a hívei körében.