Vitézy Dávid új választást sürget Óbudán

Vitézy Dávid új választást sürget Óbudán

A budapesti kerületben ugyanis korrupciós ügy miatt letartóztatták a Karácsony Gergely támogatta DK-s polgármestert. Már Szabó Tímea kampányfőnökét is őrizetbe vették.

„Óbudán új választás kell!”

– írja pénteki Facebook-posztjában Vitézy Dávid. A volt főpolgármester-jelölt is reagált arra, hogy pénteken letartóztatták a DK-s Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét a helyben kipattant korrupciós ügy miatt.

A közlekedési szakember kiemelte, a Karácsony Gergely fővárosi listáján szereplő és általa is ajánlott Kiss László polgármester letartóztatása óta a főpolgármester eltűnt, és „egy szava sincs a főváros egyik legnagyobb kerületében kialakult politikai és közigazgatási válságról.”

„A sajtóhírek szerint Karácsony pártja is érintett lehet, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea óbudai országgyűlési képviselő kampányfőnökét is őrizetbe vették a rendőrök.”

– jelezte bejegyzésében a főpolgármesterséget épphogy elveszítő jelölt.

Vitézy Dávid azt állítja, hogy Karácsony listája büntetőügyekben érintett személyekkel van tele, ezzel a partizános vitájukon is szembesítette már ellenfelét.

A korábbi főpolgármester-jelölt arra kéri Karácsonyt, hogy tisztázza, még mindig támogatja-e a korrupciós ügybe keveredett óbudai polgármestert; és ha nem, akkor egyetért-e azzal, hogy Kiss Lászlónak le kell mondania, és új választást kell kiírni Óbudán.

Ismert, a gyanú szerint Kiss László a 2019. októberi polgármesterré választása után megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetni, akik az önkormányzatnál dolgoznak. Kisst hivatali visszaélés, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés, illetve egyéb bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítja a főügyészség.

Péntekre már 16 gyanúsítottról számolt be az ügyészség az óbudai korrupciós ügyben. Kiss László korábbi munkatársa azonban vádalkut kötött az ügyészséggel, így enyhébb büntetésért cserébe terhelő vallomást tett a kerületvezetőre.

(Címlapkép: Vitézy Dávid - Facebook)