Zár alá vették a korrupcióval gyanúsított Völner és családja vagyonát is

Zár alá vették a korrupcióval gyanúsított Völner és családja vagyonát is

Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a volt államtitkárnál és családjánál.

Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Völner Pál volt államtitkárnál és családjánál – írja értesülése alapján a 24.hu.

Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül

– reagált a hírre ügyvédjén keresztül a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál, elismerve a vagyonzár tényét.

Az egykori államtitkár elmondása szerint családja minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, ezt azonban nem vizsgálták. Érintett családtagjaival együtt jogorvoslatot kértek, mert olyan vagyonelemekről is szó van, amelyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba – tette hozzá Völner, példaként felhozva, hogy trélerrel szállították el a vele nem egy háztartásban élő fiának autóját is.

Völner Pál jó előre gondoskodott a végrehajtások felgyorsításáról

Az ingatlanárverések korábban legalább 60 napig tartottak, de a módosítások nyomán akár 20 nap alatt is el lehet árverezni egy ingatlant. 

Védője, Papp Gábor azt mondta, felülbírálati indítvánnyal élt az intézkedéssel szemben. Kifejtette, a hivatal határozata nem tartalmazott indoklást, és az ilyen szigorú és széles körű vagyonzár egyébként is törvénytelen. A kormánypárti politikus ügyvédje szerint Völner zárolt bankszámláján ellenőrizhető, milyen eredetű pénz van. Arra utalták ugyanis a parlamenti fizetését, ami nem bűnös eredetű vagyon. Mint fogalmazott,

az eljárásnak nem lehet amúgy sem célja az, hogy törvénytelenül megnyomorítsa a gyanúsított családját.

Emlékezetes, Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt azzal gyanúsítják, hogy 83 millió forint kenőpénzt vett át a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökétől, Schadl Györgytől. Emellett az ügyészség szerint Schadl még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert a közbenjárására kinevezett végrehajtóktól. Meggyanúsítását követően Völner az Igazságügyi Minisztériumban betöltött parlamenti államtitkári posztjáról azonnal lemondott, bár azt állította, nem követett el bűncselekményt.