Nyereségvágyból ölhette meg VV Fannit támadója

Nyereségvágyból ölhette meg VV Fannit támadója

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a 35 éves B. László ellen a VV Fanni ügyben.

A vádirat szerint a férfi a bűncselekményt megelőzően egy ideje már nem rendelkezett állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel, életvitele fenntartásához pedig elhatározta, hogy a valóságshow-szerepléssel ismertté vált nőtől próbál meg pénzt szerezni.

A 2017. november 20-ai találkozójukon a férfi VV Fanni értékeinek megszerzése reményében lakásán bántalmazta a nőt. A bántalmazás következtében VV Fanni vérző sérülést szenvedett és magatehetetlen állapotba került. Ezt követően B. László a lakásban több értéktárgyat magához vett, illetve eltette a nő okmányait és olyan dolgokat, amelyekkel azt a látszatot keltette, mintha a nő elutazott volna.

A férfi ezután a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő sértettet kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz. Itt a férfi a korábbi bántalmazás következtében eddigre már életét vesztett sértett holttestét összekötözte és a kocsi csomagtartójába helyezte.

B. László Siófokra utazott, ezt követően a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte. Két nappal később visszament a nő lakására és további értékeket hozott el.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a minősített emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. B. László jelenleg házi őrizetben van, a nyomozás eredményeként több ezer oldalas iratanyag keletkezett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfit telefonos keresései buktatták le. A gyilkosság napján az elkábítani kifejezésre keresett rá, két nappal a nő eltűnése után pedig a vízi hullák és vízi holttestek érdekelték, valamint az, hogy mely országokkal nincs kiadatási megállapodása Magyarországnak.