The Times: szinte biztos, hogy Londonban lesz az Eb-döntő

The Times: szinte biztos, hogy Londonban lesz az Eb-döntő

A foci-Eb elődöntőire és döntőjére a Wembley-be akár 65 ezer szurkolót is beengedhetnek – írja a The Times, amely korábban arról írt, ha a britek karanténkötelezettséget írnak elő a 2500 VIP vendégnek, akkor a torna fináléját London helyett a budapesti Puskás Arénában rendezhetik.

The Times: ha London nem változtat, Budapestre kerülhet át az Eb-döntő

Az UEFA felszólította a brit kormányt, hogy döntsenek annak kapcsán, miszerint a labdarúgó Eb VIP vendégei beutazhatnak-e karanténkötelezettség nélkül az országba a július 11-én rendezett döntőre. Amennyiben a nem mellett voksolnak, a mérkőzés Budapestre kerülhet át, írja a The Times.

A lap szerint az angol kormányzat és az UEFA megegyezett, és körülbelül háromnegyedházzal tölthetik meg a 90 ezres Wembley-stadiont. A szurkolók akár két oltásról szóló igazolással, akár negatív koronavírusteszttel léphetnének be a stadionba.

Cserébe azt kérte az UEFA, hogy a tengerentúlról érkező szurkolókat ne engedjék be. A VIP vendégek kapcsán előfordulhat, hogy csökken a 2500-as létszám, vagy 24 óránál rövidebb ideig és „buborékban” lesz szabad az Egyesült Királyságban maradniuk.