A fideszes képviselő egy pályázatért lobbizott - a felesége és az édesanyja is milliókat nyert

A fideszes képviselő egy pályázatért lobbizott - a felesége és az édesanyja is milliókat nyert

A Blikk szerint jól jártak Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő rokonai a szálláshely-fejlesztési pályázatokkal. A felesége 2,4 millió, az édesanyja pedig kétmillió forint támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. 

A lap szerint a képviselő felesége 2,4 milliót, az édesanyja pedig 2 millió forint állami pénzt kapott, hogy fejleszthessék a balatonlellei szálláshelyeiket. Witzmann még június végén dicsekedett el azzal, hogy  ő az ötletgazdája és kezdeményezője a kiírt pályázatnak. Ráadásul később azért is sikeresen lobbizott, hogy meghosszabbítsák a pályázatok megvalósítási határidejét.

A kezdeményezéssel az volt a célom, hogy a szállodák, kempingek és a panziók mellett a legkisebbek, azaz a magánszálláshely-kiadók is részesülhessenek állami támogatásban

– írta a kormánypárti képviselő a saját közösségi oldalán.

Witzmann a múlt héten még azt is bejelentette, hogy jövő márciusig meghosszabbították a pályázatok megvalósítási határidejét. A fideszes képviselő szerint a megfelelő módon fogják felhasználni a pályázatokon elnyert pénzeket.

A meghirdetett pályázati konstrukcióban összesen 60 milliárd forint állt rendelkezésre, amiből 45 milliárd forintot ítéltek oda a nyerteseknek, vagyis 15 milliárd forint így is megmaradt! Ebből az is következik, hogy az édesanyám lakásának kettő, illetve anyósom lakásának három szobájára beadott pályázat senki számára nem okozott semmiféle hátrányt, és senkinek nem csökkentette a nyerési esélyeit 

– magyarázta Witzmann a Blikk megkeresésére.