Z. Kárpát: A családi pótlék 2008 óta nem emelkedett, de értékének felét elveszítette

Z. Kárpát: A családi pótlék 2008 óta nem emelkedett, de értékének felét elveszítette

A Jobbik-Konzervatívok politikusa szerint bár a kormány cáfolja, hogy megszüntetné a családi pótlékot, az infláció elvégzi helyette ezt a „munkát”. Az ellenzéki párt már régen letette az asztalra megoldási javaslatát, ám a fideszesek minden alkalommal lesöpörték azt.

A pótlék összege 2008 óta egyetlen forinttal sem emelkedett, értékének jóval több mint a felét elveszítette! - írja közleményében Z. Kárpát Dániel, a konzervatív párt alelnöke.

Éppen ezért a Jobbik-Konzervatívok azt követeli, hogy duplázzák meg a régóta stagnáló gyermekek után járó támogatást, de Családi Kártyán, amivel csak gyermeknevelési cikkeket, alapvető élelmiszereket és a gyermek kulturális és szellemi fejlődését segítő szolgáltatásokat lehetne igénybe venni.

A jobbikos országgyűlési képviselő szerint emellett legalább ilyen fontos lenne a dolgozó magyarok által realizálható családi adókedvezmény összegének megduplázása.

Mint ismert, a konzervatív párt által kidolgozott Családi Kártya lényege, hogy a SZÉP kártyához hasonlóan kizárólag gyermeknevelést célzó cikkeket, alapvető élelmiszereket lehetne vele vásárolni, illetve az egész család lakhatásának egy részét lehetne belőle finanszírozni.

(Címlapkép: unsplash.com)