Jobbik-Konzervatívok: Adják vissza a magyar családok elpárolgott pénzét!

Jobbik-Konzervatívok: Adják vissza a magyar családok elpárolgott pénzét!

Az ellenzéki párt hangsúlyozta, a családi adókedvezmény értékének 47%-át veszítette el bevezetése óta az infláció miatt.

Ha komolyan gondoljuk, hogy a családi adókedvezményre támaszkodhassanak a gyermeket nevelő családok, és hosszú távon tervezhessenek a munkához kötött támogatással, akkor az értékét minden évben növelni kell az inflációval - írja sajtóközleményében az ellenzéki párt.

Éppen ezért a Jobbik-Konzervatívok benyújtotta a Parlamentnek azt a javaslatot, amely visszaadja a családi adókedvezmény elveszített értékét, ennek megfelelően lényegében megduplázza azt!

A konzervatív párt kifejtette:

Miközben a kormány a családtámogatások bővítéséről beszél, megszorítja és bizonyos életkor felett elérhetetlenné teszi a babaváró hitelt, az eddigi csok helyett pedig egy olyan új rendszert vezet be, amely támogatás helyett inkább kedvezményes hitelt ad, nem veszi figyelembe a meglévő gyermekeket, érdemi segítséget pedig tulajdonképpen csak két további gyermek megszületése esetén ad.

Eközben a családi pótlék értékének több mint a fele szintén elpárolgott az infláció miatt, és ezt sem duplázta meg ötletünk szerint Családi Kártyán a kormány.

Összességében kijelenthető, hogy a családtámogatási rendszer a megszorítások áldozata, nem követi az inflációt, és értékének nagyját csak akkor őrizheti meg, ha a Jobbik-Konzervatívok e javaslata elfogadásra kerül, és a családi adókedvezmény összege annyival nő, mintha eddig is az inflációt követte volna

- olvasható a közleménybenb

Éppen ezért az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt, hogy vegye komolyan a saját ígéretét, és növelje értékállóra a támogatások összegét.

(Címlapkép: Google)